"Μαγειρεύουν" με αριθμούς

22:14 2/9/2013 - Πηγή: Bam

Άλλοι 150.000 φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες μέρες να προσέλθουν στις εφορίες ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν ηλεκτρονικά, προκειμένου να γίνει έλεγχος στα στοιχεία που δήλωσαν. Συνολικά, οι φορολογούμενοι που έχουν κληθεί ή πρόκειται να κληθούν εφέτος για έλεγχο στα δικαιολογητικά των δηλώσεων θα φθάσουν τους 300.000 (ήδη 150.000 εκλήθησαν στις ΔΟΥ για έλεγχο αμέσως μόλις απέστειλαν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους στο TAXISnet).

Στο "ναδίρ" βρίσκεται η φοροδοτική

ικανότητα των φορολογουμένων, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά έχει απομυζήσει στην κυριολεξία τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις, οι οποίοι πλέον δεν... έχουν να συνεισφέρουν τον οβολό τους. Κάθε μέρα έρχεται και ένα νέο στοιχείο, το οποίο αποδεικνύει ότι η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών τείνει να εξοντώσει την πραγματική οικονομία, η οποία πνέει τα λοίσθια, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο, με προεξάρχοντα τον Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει ότι το πρόγραμμα "βγαίνει" και ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.

Με αμείωτους ρυθμούς η κυβέρνηση συνεχίζεοι την "φάμπρικα" των τεχνητών παρεμβάσεων και λογιστικών τεχνασμάτων προκειμένου να εμφανίσει στον προϋπολογισμό 2013 πρωτογενές πλεόνασμα. Αποφεύγοντας να καταβάλει τα 663 εκατ. ευρώ οφειλόμενων επιστροφών φόρου ή τα 220 εκατ. ευρώ πολυτεκνικών επιδομάτων, συνυπολογίζοντας έκτακτα έσοδα 1.529 εκατ. ευρώ από την μεταφορά στη χώρα μας αποδόσεων που είχαν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος από διακράτηση ελληνικών ομολόγων (έσοδα όμως που δεν «μετρούν» αφού δεν λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση της τρόικας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού) με μη καταβολή δαπανών 1,33 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για δημόσιες επενδύσεις και χρωστώντας σχεδόν 5 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία, η κυβέρνηση "κατάφερε" να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Σχετική ανακοίνωση έσπευσε να εκδώσει τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του '13 διαμορφώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. 600 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 325 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα