Κοντομηνάς - Καλογρίτσας συζητούν για τον Alpha

15:29 7/9/2016 - Πηγή: Bam

Συναντήθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού - Για την ώρα, και οι δύο επιχειρηματίες ζητούν πλειοψηφία και management.




Χωρίς να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία, αλλά διαπιστώνοντας οτι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας τους, ολοκλήρωσαν πριν από λίγο την δεύτερη συνάντησή τους ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς και ο επιχειρηματίας και κάτοχος πλέον τηλεοπτικής αδείας, Χρήστος Καλογρίτσας.

Η πρώτη τους
συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και η δεύτερη σήμερα το πρωί, με τους δύο επιχειρηματίες να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συμπράξουν σε μια κοινή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου τηλεοπτικού προϊόντος.

Αλλά παρά το γεγονός οτι το κλίμα στις συζητήσεις τους ήταν θερμό, δεν κατόρθωσαν ακόμη να καταλήξουν σε τελική συμφωνία, καθώς η κάθε πλευρά διεκδικεί για τον εαυτό της την πλειοψηφία των μετοχών αλλά και το management του νέου τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως συμφώνησαν, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, ενώ ο κ. Καλογρίτσας θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να διευρύνει τον κύκλο των συμμαχιών του, ξεκινώντας επαφές και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι αντιθέτως δεν φαίνεται να προχωρά το ενδεχόμενο συνεργασίας του Χρ. Καλογρίτσα με τον ιδιοκτήτη του EPSILON.T.V. Φίλιππο Βρυώνη και παρότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν προ ημερών, οι διαβουλεύσεις μεταξύ τους διακόπηκαν.

Τις επόμενες ημέρες η κινητικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που έχασαν το δικαίωμα εκπομπής και των ιδιοκτητών των εταιρειών που κατοχύρωσαν τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να ενταθεί, καθώς παλιοί και νέοι καναλάρχες μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους στην σκακιέρα του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

Για τους νέους καναλάρχες, το πρώτο ζητούμενο είναι να διασφαλίσουν υλικοτεχνικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις από τα κανάλια που θα πάψουν να λειτουργούν, ενώ για τους ιδιοκτήτες των καναλιών που έχασαν την άδειά τους, η βασική τους επιδίωξη είναι η δημιουργία συμμαχιών που θα τους επιτρέψει να είναι παρόντες και στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον.

πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα