Ιντέγιε, το μαύρο πιστόλι!

21:00 21/10/2015 - Πηγή: Bam

Το πρώτο "πιάτο" της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τελείωσε χθες... Και θα μας άφηνε την καλύτερη γεύση αν δεν νικούσε η Άρσεναλ την Μπάγιερν στο Λονδίνο.

Το θέμα είναι όμως ότι ο Ολυμπιακός πάταξε και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέσα στο σπίτι της καταφέρνοντας να κατακτήσει δεύτερο σερί "διπλό" έπειτα αυτού του "Emirates" και πλέον ισοβαθμεί με την Μπάγιερν στους έξι βαθμούς! Η αποστολή του συνόλου του Μάρκο Σίλβα δεν ήταν καθόλου βατή, καθώς αμφότεροι Ολυμπιακός

και Ντιναμό μετρούσαν από τρεις βαθμούς και η έδρα της τελευταίας μόνο αμελητέα δεν θεωρείται (ολόκληρη Άρσεναλ έχασε εκεί).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τον Καμπιάσο και στα χαφ αγωνίστηκαν Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς. Το βάθος ρόστερ που διαθέτει άλλωστε αν μη τι άλλο του δίνει αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Στο κρύο και γεμάτο στο ένα τρίτο του περίπου "Maksimir", η γηπεδούχος ήταν εκείνη που ξεκίνησε με διάθεση την αναμέτρηση έχοντας σημείο αναφοράς το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στην Άρσεναλ.

Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δεν απειλούσε με αξιώσεις την εστία του Ρομπέρτο με εξαίρεση κάποια άστοχα σουτ. Αντ' αυτού, ο Ολυμπιακός δημιούργησε καλές στιγμές στα "καρέ" του Εντουάρντο με σουτ κυρίως έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά μόνο του Μαζουακού ανάγκασε τον πορτιέρο της κροατικής ομάδας να προβεί σε καλή επέμβαση. Στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου της επανάληψης σφίχτηκαν οι καρδιές μας με το δοκάρι του αρχηγού της Ντιναμό από πλεονεκτική θέση. Λίγες στιγμές μετά, ο νόμος του ποδοσφαίρου πήγε να ισχύσει αλλά ο Ιντέγιε "πέταξε στα σκουπίδια" την φαρμακερή παράλληλη μπαλιά του Πάρντο αστοχώντας σε κενό τέρμα με το αριστερό...

Οι Κροάτες είχαν κι άλλη άτυχη στιγμή με γυριστό σουτ του Ρογκ το οποίο κόντραρε στον Μποτία και κύλησε σαδιστικά μέχρι το δοκάρι του αποσβολωμένου Ρομπέρτο. Ας εκτιμήσουμε την τύχη που ήταν υπέρ των Πειραιωτών στις δυο αυτές κλασσικές ευκαιρίες της Ντιναμό... Κάμποσες στιγμές μετά, σε μια ανύποπτη φάση που ξεκίνησε από μια μακρινή μπαλιά του Σιόβα, ο Ιντέγιε εξιλεώθηκε για το... άχαστο που έχασε προηγουμένως, με ατομική προσπάθεια και τελείωμα υπό γωνία ελαχίστων μοιρών περνώντας την μπάλα από την "τρύπα" της βελόνας!

Ο Nιγηριανός φορ δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει σκοράρει απανωτά γκολ στα δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ντιναμό. Στην εκπνοή του αγώνα ο γνώριμός μας Πάουλο Μασάδο είχε την ευκαιρία να "σκοτώσει" την πρώην ομάδα του αλλά το χτύπημα φάουλ που επιχείρησε δεν ανησύχησε κανέναν. Χέρι για πέναλτι ζήτησαν οι Κροάτες πριν σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής, αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι είχαν άδικο. Η νέα εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας του Ολυμπιακού πιστώνεται και πάλι στον προπονητή.

Ο Σίλβα συνεχίζει το εκπληκτικό κοουτσάρισμα στον ερυθρόλευκο πάγκο, του αξίζουν συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του και μπράβο του που διατηρεί χαμηλούς τόνους. Το ζήτημα είναι φυσικά να συνεχίσει την καλή δουλειά, αλλά να ξέρετε πως κάποια στιγμή θα έρθουν και οι κακές βραδιές και βέβαια δεν πρέπει επ' ουδενί να τον "σταυρώσουμε".

Να μην έρθουν όμως σε κομβικό σημείο μέσα στη χρονιά γιατί θα ξεχάσουν οι περισσότεροι τις μέρες των επιτυχιών κι είναι άδικο αυτό και για τον ίδιο τον Σίλβα. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγιερν δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό να μην χάσει στο Λονδίνο, γεγονός το οποίο σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική θα έχουμε κανονική... σφαγή, δεδομένων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων-ηττών Ολυμπιακού και Άρσεναλ στο Μόναχο.

Υ.Γ. Μεγαλώνει ο Ολυμπιακός να ξέρετε... Κέρδισε εκεί όπου ούτε γκολ δεν έβαλε ολόκληρη Μπάγιερν Μονάχου!

Υ.Γ.1 Καλή επιτυχία σε ΠΑΟΚ και Αστέρα στους αγώνες τους για το Γιουρόπα. Πάση θυσία βαθμοί για την Ελλαδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα