Ινδία : Κι άλλος ομαδικός βιασμός

11:41 23/8/2013 - Πηγή: Bam

Νέο περιστατικό ομαδικού βιασμού στην Ινδία. Θύμα αυτή τη φορά έπεσε μία 23χρονη φωτορεπόρτερ, που βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή στην πόλη της Βομβάης.

Επικίνδυνη χώρα για γυναίκες η Ινδία. Απόδειξη το περιστατικό ομαδικού βιασμού μίας 23χρονης φωτορεπόρτερ από πέντε άντρες στην πόλη της Βομβάης, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, την Παρασκευή.

Η νεαρή γυναίκα, ήταν σε δημοσιογραφική αποστολή στην περιοχή του Κάτω Παρέλ της Βομβάης, όταν δέχθηκε επίθεση. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Συνοδευόταν από έναν άνδρα συνάδελφό της, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους δράστες. Η Αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές.

Σε μία παρόμοια υπόθεση τον περασμένο Δεκέμβριο, μία 23χρονη φοιτήτρια δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από άνδρες μέσα σε ένα λεωφορείο στην πρωτεύουσα Δελχί.

Η κοπέλα αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματά της.

Το τραγικό περιστατικό πυροδότησε διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο και ανάγκασε τις αρχές να θεσπίσουν αυστηρότερους νόμους για εγκλήματα κατά των γυναικών.

Το σημερινό θύμα συνεργαζόταν με αγγλικό περιοδικό με έδρα τη Βομβάη και είχε μεταβεί για μία φωτογράφηση στο Σάχτι-Μιλς, ένα πρώην εργοστάσιο υφαντουργίας, που τώρα είναι εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο.

Μετά την επίθεση διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Τζάσλοκ στη Βομβάη.

Η αστυνομία ανακρίνει τους υπόπτους ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα σκίτσα των πέντε ανδρών που αναζητούνται.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Οι δράστες θα συλληφθούν σύντομα», δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η άτυχη κοπέλα.

Η επίθεση οδήγησε σε οργισμένα σχόλια στα social media.

«Αρρωστημένο και βαθύτατα ανησυχητικό», έγραψε ο Ινδός μουσικός Σεκάρ Ραβιανί.

«Καμία πόλη στην Ινδία δεν είναι ασφαλής για τις γυναίκες», έγραψε η ηθοποιός Γκιουλ Πανάγ.

Η Νιρμάλα Σιθαραμάν, εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε : «Είμαστε ντροπιασμένοι. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε πριν τιμωρηθούν οι εγκληματίες Ξύπνα, η Ινδία!!!».

Δείτε σχετικό video :

https://www.youtube.com/watch?v=ZbMBPwCbDXo

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Bam