Γκολ και θέαμα στο Μαρακανά

20:34 25/6/2014 - Πηγή: Bam
Ο Γιάννης Καρατζαφέρης προβλέπει πολλά γκολ στο Ρίο Ντε Τζανεϊρο, αλλά και σκόρερ τον Μπενζεμά. Και όχι μόνο...

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η Γαλλία αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» αλλά και την πρωτιά την οποία χάνει μοναχά εάν ηττηθεί με 4 γκολ
διαφορά απόψε και παράλληλα δεν ηττηθεί με την ίδια διαφορά η Ονδούρα από την Ελβετία την ίδια ώρα.

Οι «τρικολόρ» είναι πραγματικά εντυπωσιακοί στην εκκίνηση του τουρνουά αφού έχουν πετύχει δυο νίκες σε ισάριθμα ματς με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο.

Αρχικά επικράτησαν με 3-0 της Ονδούρας και στην συνέχεια σκόρπισαν με 5-2 την Ελβετία έχοντας κοινό παρανομαστή στα δυο αυτά παιχνίδια το γρήγορο και μοντέρνο ποδόσφαιρο που έπαιξαν και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες ( πέναλτι, δοκάρια) για ακόμη μεγαλύτερα σκορ!Ο Ντεσάμπ δικαιολογημένα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας την ομάδα να έχει βρει ρυθμό έχοντας ως μεγάλο απόντα τον ηγέτη της Φρανκ Ριμπερί λόγω τραυματισμού.

Κάτοχοι του θεσμού το 1998, φιναλίστ το 2006, στα ημιτελικά το 1958, το 1982 και το 1986 δείχνουν έτοιμοι για μεγάλες συγκινήσεις σε αυτό το Μουντιάλ.

Ο βραχύσωμος τεχνικός ετοιμάζει κάποιες αλλαγές στην 11αδα του με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου μέσου της Παρί Καμπάιγ.Ο Βαράν που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις προηγούμενες ημέρες και έχασε κάποιες προπονήσεις είναι αμφίβολος για το αρχικό σχήμα ενώ επίσης οι: Εβρά- Σακό είναι στο όριο καρτών και εάν δεχτούν απόψε άλλη μία χάνουν το επόμενο παιχνίδι.Στο «4-3-3» θα δούμε και πάλι τους: Μπενζεμά- Ζιρού στο αρχικό σχήμα , αφού αυτό το πείραμα πέτυχε κόντρα στην Ελβετία, με τον φορμαρισμένο Βαλμπουενά να συμπληρώνει την επιθετική τριπλέτα μπροστά.Από εκεί και πέρα στην μεσαία γραμμή ο Ματουϊντί, ο Μαβιμπά και ο Σισοκό με τον Πογκμπά να ξεκινά και πάλι από τον πάγκο ενώ στα μετόπισθεν οι: Σανιά, Κοσιελνί Βαράν και Εβρά θα παίξουν μπροστά από τον Λιορίς.Αξίζει να αναφερθεί πως οι «τρικολόρ» μετράνε εφτά διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα εκ των οποίων οι έξι είναι νίκες και η μια ισοπαλία «χτίζοντας» σιγά- σιγά ένα σημαντικό ρεκόρ με πιο πρόσφατο το αήττητο 23 αγώνων που έτρεχε από το 2010 μέχρι το 2012.

Το Εκουαδόρ είναι μέσα στο παιχνίδι για την πρόκριση τους στους «16» για 2η συνεχόμενη φορά μετά το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας όταν είχε αποκλειστεί στα νοκ άουτ από την Αγγλία με 0-1.

Ωστόσο χρειάζεται νίκη επί των Γάλλων απόψε για να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στα νοκ άουτ ειδάλλως θα χρειαστεί να περιμένει από την Ονδούρα να κόψει βαθμούς από την Ελβετία την ίδια ώρα στο Μανάους.

Ο Ρεϊνάλδο Ρουέδα συμπληρώνει απόψε 50 ματς στον πάγκο της εθνικής Εκουαδόρ με απολογισμό: 20-15-14 ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν σε κανένα από τα εφτά πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Στην επίθεση ο επιθετικός της Μεξικάνικης Πατσούκα Ενέρ Βαλέντσια με 7 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια της ομάδας βγάζει τα κάστανα από την φωτιά μέχρι τώρα.Με ακόμη ένα τέρμα θα φτάσει τον Αγκουστίν Ντελγκάδο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής του ομάδας.Δεν υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής από τιμωρίες ή τραυματισμούς και ο Ρουέδα θα παρατάξει την ίδια ακριβώς 11άδα που παρέταξε στο πρόσφατο 2-1 επί της Ονδούρας την περασμένη αγωνιστική.

Προϊστορία: Μόλις ένα ματς υπάρχει στην μεταξύ τους παράδοση σε φιλικό παιχνίδι το 2008 στο Γκρενόμπλ και είχε λήξει με 2-0 υπέρ των Γάλλων.

• Αναμένω πως θα δούμε ένα ανοιχτό ματς με γκολ και από τις δυο πλευρές και νικητές στο φινάλε τους ανεβασμένους σε αυτό το Μουντιάλ Γάλλους. Ο Μπενζεμά με 9 γκολ στις 8 πιο πρόσφατες εμφανίσεις του με το εθνόσημο και ο Ενέρ Βαλέντσια με 7 γκολ στους 6 πιο πρόσφατους αγώνες του Εκουαδόρ είναι οι υποψήφιοι σκόρερ Anytime στο 90λεπτο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2/ Over 2,5 / Σκόρερ Anytime Μπενζεμά- Ενέρ Βαλέντσια

Keywords
Τυχαία Θέματα