Φόρος ακινήτων : «Λευτεριά» στις στάνες!

09:01 30/10/2013 - Πηγή: Bam

Νερό στο κρασί της έριξε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα. Εξαίρεσε αποθήκες, μαντριά και θερμοκήπια σε αγροτικές εκτάσεις, ύστερα κι από τις αντιδράσεις 24 βουλευτών της ΝΔ.

Πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Μετά το «αντάρτικο» 24 βουλευτών της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι δεν θα φορολογούνται στάνες, αποθήκες και θερμοκήπια σε αγροτεμάχια.

Η απόφαση να εξαιρεθούν από τη φορολογία ελήφθη κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετοχή του

οικονομικού επιτελείου, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες και αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Ακολούθησε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία και επιβεβαιώνει τις παραπάνω εξαιρέσεις.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι αν δεν είχε προηγηθεί η συντονισμένη αντίδραση των 24 «γαλάζιων» βουλευτών, δύσκολα θα έριχνε η κυβέρνηση νερό στο κρασί της.

Την Τετάρτη –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έρθει εξάλλου στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο Ασφαλιστικό.

Προβλέπει αλλαγές οι οποίες -σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, θα καλύψουν απολύτως το δημοσιονομικό κενό που εκτιμάται σε 500 εκατομμύρια ευρώ, το 2014.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα