Έρχεται η Μέρκελ!

12:41 1/4/2014 - Πηγή: Bam

Στην Αθήνα αναμένεται πριν από το Πάσχα η Άνγκελα Μέρκελ, σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης προς την κυβέρνηση, εν όψει των ευρωεκλογών και 18 μήνες μετά την τελευταία επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Για δεύτερη φορά από τον Οκτώβριο του 2012 έρχεται στην Αθήνα

η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται 10-15 Απριλίου, σε μία επίσκεψη που μπορεί να γείρει αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Στη διάρκεια της παραμονής της η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος.

Μάλιστα, στο Μαξίμου θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση, αφού η απόφαση της ισχυρής κυρίας της Ευρώπης –εκτός από ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση, καλλιεργεί και προσδοκίες στην ελληνική κοινή γνώμη για καλύτερες ημέρες.

Στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά η Γερμανίδα καγκελάριος έχει βρει έναν καλό συνομιλητή, καθώς και η «χημεία» μεταξύ τους δείχνει να λειτουργεί ιδανικά.

Η χρονική στιγμή φαίνεται, επίσης, να είναι εξαιρετική ώστε ο Έλληνας πρωθυπουργός να θέσει στην κ. Μέρκελ τα επόμενα βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας, ειδικά επί της συμφωνίας για την απομείωση του εθνικού δημόσιου χρέους.

Από την άλλη μεριά πλησιάζει και η ώρα το Βερολίνο να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

Να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση και τις αιματηρές θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός για να υλοποιηθεί το οικονομικό πρόγραμμα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα