Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

14:48 4/3/2015 - Πηγή: Bam

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από αύριο Πέμπτη και από τα Βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους έως 9 Μποφόρ, που αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ισχυρά κίνητρα για εφάπαξ αποπληρωμή χρεών προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών με έκτακτη νομοθετική διάταξη που θα ισχύσει

ώς τις 31 Μαρτίου. Όπως έγινε γνωστό θα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής του συνόλου των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί ώς τις 28 Φεβρουαρίου. Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί εναλλακτικά να επιλέξει μερική αποπληρωμή ή ακόμη και ποιον φόρο θα εξοφλήσει. Ό,τι χρέος απομείνει θα ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία πάει για τον Απρίλιο.

Σε ανάκληση της παράτυπης διαταγής που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών και την μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Επιπλέον διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η απομάκρυνση των υπευθύνων.

Με τη συμμετοχή 19 κεντρικών τραπεζιτών και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνεδριάζει στη Λευκωσία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το σχέδιο Ντράγκι το οποίο προβλέπει αγορά ομολόγων, μεταξύ των οποίων και κρατικών, συνολικού ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

«Άγιο» είχαν οι 238 επιβάτες αεροσκάφους των τουρκικών αερογραμμών με προορισμό την πόλη Κατμαντού στο Νεπάλ. Το αεροπλάνο έχασε το διάδρομο προσγείωσης λόγω της ομίχλης και της ολισθηρότητας του εδάφους και προσέκρουσε με τη μύτη, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Γεύμα προς τιμήν του Προκόπη Παυλόπουλου παραθέτει αυτή την ώρα (2:30 μ.μ.) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

ΚΑΙΡΟΣ: Αλλαγή σκηνικού την Πέμπτη στην Αττική με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα