Ένταση στον Περσικό: Ιρανοί αιχμαλώτισαν δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ!

09:15 13/1/2016 - Πηγή: Bam
Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που συνόδευαν αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον Περσικό, κρατούν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν. Διάλογος Ουάσιγκτον –Τεχεράνης βρίσκεται σε εξέλιξη για να απελευθερωθούν σε πρώτη φάση δέκα Αμερικανοί πεζοναύτες –εννέα άνδρες και μία γυναίκα.

Εχθρούς όλων των ελεύθερων ανθρώπων χαρακτήρισε τους τρομοκράτες η Άγκελα Μέρκελ σε έκτακτο διάγγελμά της για την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη,
κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι εκ των οποίων 8 γερμανοί. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν Συριακής υπηκοότητας και συνδέεται πιθανότατα με το Ισλαμικό Κράτος.

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης - Ελντοράντο, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αναστέλλει το επενδυτικό της σχέδιο για τη Χαλκιδική. Ενοχλημένη από την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται η Κομισιόν. Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελντοράντο. Την ίδια ώρα πρόστιμα άνω του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας επέβαλε το υπουργείο στην εταιρία. Σήμερα η συνάντηση της διοίκησης με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Παρέμβαση Τζακ Λιου υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του Ταμείου στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων προτρέποντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να τις συνεχίσει και να συνεργαστεί στενά με τους διεθνείς της εταίρους.

Η τράπεζα της Ελλάδος είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τα σχέδια που κατέστρωναν κάποιοι για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος αποκάλυψε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Ιστορίες». Επίσης ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει καιρό πριν την κυβέρνηση για τον κίνδυνο επιβολής Capital controls.

Για πρώτη φορά η ΝΔ γίνεται ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς οι οποίοι στο δημοψήφισμα ψήφισαν ΝΑΙ δήλωσε σήμερα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. «Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος. Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δεξιά κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου, που προβλέπει κατάσχεση ατομικών ειδών αξίας των προσφύγων και των μεταναστών, ώστε να καλύπτεται το κόστος της τροφής και της στέγης τους.

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρη συννεφιά στην Αττική. Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα