Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία!

11:16 16/2/2016 - Πηγή: Bam
Διάβημα στην Άγκυρα κατέθεσε η Αθήνα μετά την απαίτηση της γείτονος να μην προσγειωθεί στη Ρόδο για ανεφοδιασμό το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, μέσω Τουρκίας, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Οι Τούρκοι διαμήνυσαν ότι το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό άρα δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί η Άγκυρα θεωρεί το νησί αποστρατικοποιημένη
ζώνη! Τελικά το αεροσκάφος αναχώρησε με νέο σχέδιο πτήσης, το οποίο δεν περιελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σχετικά με την αλλαγή του σχεδίου πτήσης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι δεν χρειάσθηκε να ανεφοδιαστεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο, καθώς τα καύσιμα έφθαναν για την απόσταση από την Αίγυπτο στο Ιράν. Ο Πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους στο Μπόντρουμ για την μετάβασή του στο Ιράν και έδωσε εντολή για κατάρτιση νέου σχεδίου πτήσης που δεν περιέλαβε τελικά την Τουρκία, εξήγησε ο Πάνος Καμμένος.

Καθοριστικό το επόμενο τριήμερο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκινά από σήμερα μαραθώνιο συναντήσεων. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έκλεισε η τριμερής συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ- Νταβούτογλου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Σειρά συναντήσεων με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ θα πάρει μέρος και στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφράσει την συμφωνία του στο ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα υποστηρίξει όμως ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα, ενώ θα θέσει και τις ευθύνες της Τουρκίας.

Η ανέγερση φράχτη στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων θα συνιστούσε αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά και δεν θα έλυνε το πρόβλημα, λέει η Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της. Δηλώνει αποφασισμένη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για διατήρηση της ζώνης Σένγκεν.

Προκλητική δήλωση του Σλοβάκου πρωθυπουργού για το προσφυγικό. Ο Ρόμπερτ Φίτσο ζητά να εκπονήσει η Ευρώπη εναλλακτικό σχέδιο για την προστασία των συνόρων καθώς, όπως ανέφερε, μπορεί Αθήνα και Άγκυρα να μην είναι ικανές να συγκρατήσουν την ροή των μεταναστών στην ΕΕ.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι αγρότες καθώς κάποιοι φαίνεται να επιλέγουν τον διάλογο με τον πρωθυπουργό και άλλοι επιμένουν στις θέσεις τους για απόσυρση του σχεδίου Κατρούγκαλου και διάλογο από μηδενική βάση. Οι αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και σήμερα στις 4 το απόγευμα και για δύο ώρες θα κλείσουν και την παλιά εθνική Λάρισας –Βόλου, στο ύψος του Κιλιλέρ.

Την ίδια ώρα οι αγρότες των Τεμπών προανήγγειλαν την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή, μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε τα Τέμπη παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον. Στον Ισθμό αποφάσισαν επ’ αόριστον αποκλεισμό του μπλόκου τόσο στην παλιά όσο και στην νέα εθνική. Κλειστή είναι η λεωφόρος Μαρκοπούλου στην διασταύρωση με την Κορωπίου προς αεροδρόμιο.

Μικρές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών στον νομό Ηλείας, καταγράφονται σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος. Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο νομό.

Στη δέσμευση 17,5 τόνων πορτοκαλιών προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Έπειτα από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Ρέντη, εντόπισαν και δέσμευσαν 871 πλαστικά κιβώτια, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

Ώρες αγωνίας για τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, έπειτα από αιμορραγικό επεισόδιο που υπέστη.

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν σήμερα στις 12 στο Πρώτο Νεκροταφείο, το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο του MEGA Μαρία Παπουτσάκη, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών.

Τελευταίο αντίο σήμερα στις 2 το μεσημέρι από το Γ’ Νεκροταφείο στον σκιτσογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών, Γιάννη Καλαϊτζή, που έφυγε σε ηλικία 71 ετών από τη ζωή.

Ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Εντ Σίραν απέσπασε το βραβείο Grammy για το Τραγούδι της Χρονιάς με το Thinking Out Loud, μια μπαλάντα που διαδόθηκε από το Διαδίκτυο. Το Grammy για το Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ πήγε στην Τέιλορ Σουίφτ. Καλύτερο Χορευτικό Κομμάτι οι Skrillex and Diplo με τον Τζάστιν Μπίμπερ. Μεταξύ άλλων τα βραβεία για Καλύτερο Ροκ Τραγούδι και Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ τα κέρδισαν το Don't Wanna Fight των Alabama Shakes και το Drones των Muse, αντίστοιχα.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις, στην Αττική, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει μέχρι τους 23 βαθμούς.


Keywords
Τυχαία Θέματα