Χτύπα κι άλλο, θα τ' αντέξω!

08:48 9/10/2015 - Πηγή: Bam

Απανωτά χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες από το ΔΝΤ, που μιλά για ανάγκη επιπλέον μέτρων 1,35 δισ ευρώ τη διετία 2015-16, διαφωνώντας με τις προβλέψεις Αθήνας και Κομισιόν. Την ίδια ώρα, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζητά η Κριστίν Λαγκάρντ. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι για τη συμμετοχή

του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα απαιτείται το χρέος να εισέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας.

Για την μάχη των προαπαιτούμενων, σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, αφού πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ετοιμάζεται η κυβέρνηση. «Ένα νομοσχέδιο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ένα άρθρο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κρυφή φορολογική ατζέντα. Προειδοποίηση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει νέα μέτρα.

Κινητοποιήσεις, απεργίες και συλλαλητήρια εξαγγέλλει η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων. Η αρχή θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί, τελικά, η ψηφοφορία εκλογής νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έπειτα από πεντάωρη συνεδρίαση. Στην περίπτωση που κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν ξεπεράσει το 50%, θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία, μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου.

Νέο συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2016 αναμένεται να εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το Σαββατοκύριακο, 10-11 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Επιτροπή υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις, μετά και τις αποχωρήσεις του Αυγούστου, και να εκλεγεί νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την 1η Νοεμβρίου οι ανατροπές για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, μπαίνει σε εφαρμογή η σχετική διάταξη του 3ου μνημονίου και αυξάνεται στο 5 από 3% το επιτόκιο, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των δόσεων αναλόγως της οικονομικής δυνατότητας του οφειλέτη.

Στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει «κάποια χρόνια» προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν έχει «καμία αυταπάτη» στο θέμα αυτό.

Εφόδους στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Volkswagen πραγματοποίησαν χθες, η γερμανική αστυνομία και εισαγγελείς, ως μέρος της έρευνας για το σκάνδαλο με το σύστημα εκπομπής ρύπων σε εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας.

Επιστρέφουν από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους τρεις δακτυλίους του Λεκανοπεδίου : τον μικρό, τον μεγάλο και τον πράσινο. Το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες οδηγοί ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά και σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα ασθενούς βροχής, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κι αλλο, χτυπα, υπουργείο παιδείας, νεα δημοκρατια, ΔΝΤ, αθηνα, τραπεζες, συμμετοχή, χρεος, σημαίνει, νέα, απεργιες, ΑΔΕΔΥ, ψηφοφορία, συριζα, τσιπρας, ικα, μνημονιο, volkswagen, τελη κυκλοφοριας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, καιρος, λιστα λαγκαρντ, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μιλα, αστυνομια, δημοκρατια, θεμα, νεα μετρα, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, ωρα, volkswagen, ατζεντα, αττικη, βορεια, γινει, γραφεια, δευτερα, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, ευρωπη, ζητα, ιδια, κελσιου, κυβερνηση, μικρο, οχηματα, ρυθμιση, συγκεντρωση, συμμετοχή, φορολογικη, χρονικα, ψηφοφορία, εφαρμογη, υπουργειο, κυριακη, οδηγοι, σημαίνει, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα