Χρυσή Αυγή : Κατηγορία εσχάτης προδοσίας!

10:11 9/10/2013 - Πηγή: Bam

Διαβιβαστικό έγγραφο – καταπέλτη, απέστειλαν στη Βουλή οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ζητούν να αρθεί η ασυλία των βουλευτών Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα, για σωματικές βλάβες έως εσχάτη προδοσία, καλύπτοντας σχεδόν όλον τον Ποινικό Κώδικα.

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μπαίνουν στο στόχαστρο

της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να ασκηθούν σε βάρος τους συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, για σχέδιο ανατροπής του Πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα, στο διαβιβαστικό έγγραφο που απέστειλαν οι ανακριτές στη Βουλή ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής : Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Η διαδικασία προβλέπει δύο στάδια :

1. Συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αύριο Πέμπτη.

2. Ψηφοφορία για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου.


Το ανακριτικό έγγραφο-φωτιά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι :

* Σκοπός της οργάνωσης ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

* Βάσει των καταθέσεων των μαρτύρων προκύπτουν "ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων" - νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (αναφέρεται το όνομα του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου).

* Από τις καταθέσεις μαρτύρων υπό καθεστώς προστασίας, προκύπτει ότι ο Γ. Γερμενής είχε κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, αλλά και στη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά αλλοδαπών.

* Ο βουλευτής Στ. Μπούκουρας φέρεται να διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό, διατάζει και οργανώνει επιθέσεις εναντίον αλλοδαπων μεταναστών.

* Ο βουλευτής Π. Ηλιόπουλος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή και ιδεολογική συγκρότηση των νέων μελών της οργάνωσης.

Τέλος, στο έγγραφο-καταπέλτης γίνεται αναφορά στο πώς πρέπει να βλέπουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής όλους τους άλλους :

"Έλληνες ή μη, υγιείς ή όχι, ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, εφόσον διαφωνούν με τις θέσεις της οργάνωσης, είναι υπάνθρωποι..."!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα