Χιονίζει αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια!

14:29 5/1/2015 - Πηγή: Bam

Νέα επέλαση της βαρυχειμωνιάς στην Αττική! Αυτή την ώρα χιονίζει στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Θεοφάνεια, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, κλειστοί είναι οι δρόμοι, Πεντέλης-Νέας Μάκρης, αλλά και στα Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στην παλαιά εθνική Αθηνών-Θηβών και στην οδό Βαρυμπόμπης-Κατσιμιδίου.

Μηνύματα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, αποστέλλουν η Γερμανία και η Γαλλία, 20 ημέρες πριν τις εκλογές. «Μόνον οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην ευρωζώνη» είπε τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ.

«Το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Πρόσθεσε, όμως, ότι η ζώνη του ευρώ είναι πλέον σταθερή και αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις συμφωνίες.

«Βουτιά» στο 1,18 –αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων εννέα ετών, έκανε τη Δευτέρα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Αφορμή της πτώσης ήταν κυρίως η έντονη φημολογία που ήθελε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει ομόλογα των κρατών της ευρωζώνης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Αντώνης Σαμαράς. Από τις Καστανιές του Έβρου –πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Κλείδωσε» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων Πράσινων. Υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για «διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης» κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος απολογείται αυτή την ώρα (14.20 μ.μ.) στον 11ο τακτικό ανακριτή στην Ευελπίδων. Σχέδιο χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού, υποδεικνύουν τα ευρήματα στο κρησφύγετο της Αναβύσσου.

Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες κέρδισε δημόσια υπηρεσία στη Μινεσότα των ΗΠΑ για την κατασκευή της μεγαλύτερης χάρτινης μπάλας, ύψους 3 μέτρων, και βάρους 200 κιλών.

ΚΑΙΡΟΣ: Θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη (Θεοφάνεια) οι χιονοπτώσεις στην Αττική, ενώ είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στην Αθήνα. Μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα, δύο βαθμοί Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα