Μπαράζ επιθέσεων στη Γαλλία!

12:38 8/1/2015 - Πηγή: Bam

Μία μέρα μετά το "Charlie Ebdo", η Γαλλία είναι σε συναγερμό, καθώς η μία επίθεση διαδέχεται την άλλη: Λίγο μετά τα πυρά κατά αστυνομικών στο Παρίσι, και την έκρηξη σε εστιατόριο σε προάστιο της Λιόν, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδες σε τέμενος, κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα!

Παγκόσμιο σοκ και καταδίκη της χθεσινής

επίθεσης με 12 νεκρούς και 10 τραυματίες στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού "Charlie Ebdo". Αναζητούνται δύο αδέλφια, Γαλλο-Αλγερινοί, ηλικίας 32 και 34 ετών, ενώ ομολόγησε ο 18χρονος που παραδόθηκε στις αρχές.

Μεγάλες διαδηλώσεις συμπαράστασης διοργανώνονται την Πέμπτη στο Παρίσι, σε άλλες γαλλικές πόλεις και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα στις 5 το απόγευμα.

Τις επόμενες ώρες προβλέπεται να εξασθενήσει το κύμα βαρυχειμωνιάς στην Αττική. Δεν άνοιξαν την Πέμπτη τα περισσότερα σχολεία στα ανατολικά και βόρεια προάστια. Παραμένουν κλειστοί αρκετοί δρόμοι, κυρίως στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού στο οδόστρωμα.

Στο Μαρούσι θα μιλήσει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς, στη σκιά των αντιδράσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, της Άντζελας Γκερέκου. Για ανήθικη πολιτική πράξη έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βάλλοντας κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Υποψήφιος στη Β' Αθήνας και στη Βοιωτία, θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου,οι χειμερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων. Θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Η διεθνής υπηρεσία που παρακολουθεί την περιστροφή της Γης ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιουνίου θα προστεθεί, τεχνητά, ένα επιπλέον δευτερόλεπτο -αλλαγή που απειλεί να φέρει αναστάτωση στις υποδομές του Διαδικτύου.

ΚΑΙΡΟΣ: Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού Αττικής, με γρήγορη βελτίωση. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα