«Αιώνιοι» με… διαφορές

21:32 28/3/2014 - Πηγή: Bam

Με τον Ολυμπιακό να «βλέπει» τίτλο και τον Παναθηναϊκό να μάχεται για να αποφεύγει τις θέσεις των πλέι άουτ, θα γίνει το ντέρμπι «αιωνίων» στην 21η αγωνιστική της Volleyleague.

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην 21η αγωνιστική της Volleyleague το Σάββατο (29/3)

στις 19.00 στο κλειστό της Κυψέλης.

Στο ντέρμπι «αιωνίων» που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της αγωνιστικής, πέρα απ’ το γόητρο που έχει πάντα σημασία στα μεταξύ τους ματς, οι δύο ομάδες «καίγονται» και για το τρίποντο, για διαφορετικούς όμως λόγους.

Ο Παναθηναϊκούς θέλει να βελτιώσει την βαθμολογική του θέσει, προκειμένου να αποφύγει τα πλέι άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει τρίποντο για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην προσπάθεια των «πρασίνων» ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Μανιόπουλο, ο οποίος έχει σπάσει το δάκτυλό του και τον Γιάννη Καπίρη, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα στο πόδι.

«Φρούριο» η πράσινη έδρα το 2014
Χωρίς εντός έδρας ήττα συνεχίζει το 2014 ο Παναθηναϊκός, μετρώντας 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ηττήθηκε για τελευταία φορά στην Κυψέλη στο φινάλε του Α΄γύρου με αντίπαλο τον Άρη στις 20 Δεκεμβρίου 2013. Ωστόσο, στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι» μετρούν 13 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος έχουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό στην έδρα τους από τις 25 Φεβρουαρίου του 2008!

«Θέλουμε κάτι ξεχωριστό»

Ο προπονητής του τριφυλλιού Γιάννης Καλμαζίδης που είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του τριφυλλιού στον αγώνα του Α΄γύρου στο Ρέντη είπε: «Οι αγώνες αυτοί έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και κυριαρχούν πολλά διαφορετικά στοιχεία όπως η ψυχολογία και η πίεση που ασκούν οι φανέλες στους παίκτες. Βρίσκουμε τον Ολυμπιακό σε μία στιγμή που έχει τραυματίες και προβλήματα αλλά που παράλληλα θέλει και βαθμούς για να κρατηθεί στην κορυφή. Είδα πως ο Κιόσης κλείνει καλά το κενό του Σμαραγδή. Ίσως εκμεταλευτούμε την απουσία του Στεφάνου. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και ξεχωριστό γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλά στοιχεία και διαφορετικούς στόχους από εμάς. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό που πολλές φορές σου δίνει η έδρα αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε τεχνικά στοιχεία ώστε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη».

Βήμα τίτλου ο Ολυμπιακός
Τον τελευταίο του εκτός έδρας αγώνα θα δώσει ο Ολυμπιακός για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση νίκη θα κάνει άλμα για την κατάκτηση της πρωτιάς, ελπίζοντας και σε απώλειες της Κηφισιάς.

Στη μάχη αυτή ο Δημήτρης Καζάζης θα έχει αρκετές απουσίες, μετά τους τραυματισμούς των Σμαραγδή και Στεφάνου, με τον τελευταία να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμμετάσχει στο ματς.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε για το ντέρμπι: «Ένας αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχει πάντα ιδιαιτερότητες και για τις δύο ομάδες. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε σε μία δυνατή και «καυτή» έδρα. Η ομάδα, παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών έχει, είναι υποχρεωμένη να πάει για το τρίποντο μέσα στην Κυψέλη. Θα παλέψουμε για τη νίκη, αφού στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου -παρότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς- και στη συνέχεια η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι να έχουμε υγεία για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Σερί 12-0 στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα νικηφόρα σερί στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό από καταβολής της Α΄Εθνικής κατηγορίας τη σεζόν 1968-69. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σερί 13-0 και είναι αήττητοι από τις 3 Μαΐου του 2010

Keywords
Τυχαία Θέματα