Αυτός είναι ο νέος ΕΟΠΥΥ!

16:43 12/12/2013 - Πηγή: Bam

Σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχο μετασχηματίζεται ο ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε την Πέμπτη η κυβέρνηση. Να σταματήσουν σήμερα την απεργία κάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τους γιατρούς.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν 8.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

και 1.200 γιατροί από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την έκθεση που ενέκρινε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Με συνέχιση της απεργίας έως τις 19 Δεκεμβρίου … απάντησαν οι γιατροί του Οργανισμού.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, που τίθεται, άμεσα, σε εφαρμογή προβλέπει τη μεταβίβαση όλων των υπηρεσιών και των δομών του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα έχουν πλήρη απασχόληση στο ΕΣΥ ή θα είναι μόνο συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά τους οι γιατροί αποφάσισαν να παρατείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, όπως είχαν αρχικά προειδοποιήσει.

Οι συνάδελφοί τους στο Λεκανοπέδιο Αττικής θα συγκαλέσουν στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, έκτακτη γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, βάσει των νέων δεδομένων.

«Με απεργούς διάλογο δεν κάνω», διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός ζήτησε από τους γιατρούς «να λήξουν σήμερα την απεργία τους», διαφορετικά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας, ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

Αποφασισμένος να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Υγεία δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι «οι αλλαγές δεν γίνονται επειδή τις ζήτησε η τρόικα, αλλά γιατί έπρεπε να γίνουν…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα