Άδωνις : «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε...»!

11:20 20/1/2014 - Πηγή: Bam

Προβληματισμό στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Δηλώσεις έκανε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τον χαρακτηρισμό των περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων ως αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας,

σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρξαν.

«Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας.

Τόνισε ότι «οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε, ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό».

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να τη δούμε» δήλωσε για το θέμα ο Σίμος Κεδίκογλου.

Την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου σχολίασε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκπομπή στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση και ότι υπάρχει διαρροή.

Επίσης, επισήμανε ότι ο σχολιασμός δικαστικών αποφάσεων που δεν έχουν εκδοθεί και αφορούν τέτοια ζητήματα, πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και οι αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα