Tα κέρδη είναι πολλά και σημαντικά!

11:15 11/12/2014 - Πηγή: Bam

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ,

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η παρουσία στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό. Κακή δεν τη λες. Δεν ήρθε η πρόκριση όπως πέρυσι στην επόμενη φάση, αλλά αυτή τη χρονιά ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ υψηλότερος, αφού στον όμιλο ήταν η πρωταθλήτρια Ισπανίας (και δευτεραθλήτρια Ευρώπης) και η πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Για

την ομάδα του Πειραιά η συγκομιδή των εννιά βαθμών είναι πολύ καλή υπό αυτές τις συνθήκες και ακόμη καλύτερη η συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Για μια ακόμη χρονιά, τέταρτη σερί θα παίξει άνοιξη στα κύπελλα Ευρώπης. Στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας στη Νιόν θα μπει ως ισχυρός με πιθανότητες για θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο. Μάλιστα είναι ο καλύτερος τρίτος των ομίλων και μάλιστα τερμάτισε με εννιά βαθμούς συγκομιδή ανώτερη άλλων ομάδων που πέρασαν στην επόμενη φάση όπως η Βασιλεία ή η ομάδα που θα περάσει από το γκρουπ των Ρόμα, Σίτι, ΤΣΣΚΑ. Το θετικό της κλήρωσης ως ισχυρός είναι ότι θα έχει τον επαναληπτικό εντός έδρας στη φάση των «32». Είναι πάντως άτυχος αφού για πέμπτη φορά πιάνει τους εννιά βαθμούς και μένει εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως συγκομιδή στην ειδική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο Ολυμπιακός έχει 11.120 φέτος και για την ώρα είναι στη 14η θέση της σχετικής βαθμολογίας. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» με τους βαθμούς που κατέκτησαν ενίσχυσαν την Ελλάδα στη συνολική προσπάθεια για την ανακατάληψη της 12ης θέσης στην ΟΥΕΦΑ που θα διατηρήσει την απευθείας θέση στους ομίλους για τον πρωταθλητή (και τον κυπελλούχο στα γκρουπ του Γιουρόπα) και την περίοδο 2016-17.

ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

Με την πορεία να συνεχίζει και να έχει τουλάχιστον άλλα δυο ματς στο Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός προσθέτει βαθμούς στη δική του βαθμολογία. Καθιερώνεται στο Τop 25 και βάζει πλώρη για ακόμη πιο ψηλά. Με τη λήξη των ομίλων είναι στην 25η θέση και αν συνεχίσει με καλά αποτελέσματα στο Γιουρόπα, φιλοδοξεί να μπει και στην πρώτη εικοσάδα της ευρωπαϊκής κατάταξης. Ακόμη πιο σημαντικό της σταθερά καλής πορείας την τελευταία τετραετία είναι ότι του χρόνου μπορεί να κάνει προσωπικό ρεκόρ στη σχετική κατάταξη. Θα βγάλει τη χρονιά 2009-10 όταν και είχε μόνο 2.520 βαθμούς (ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι στα προκριματικά του Γιουρόπα) και με ανάλογη με τη φετινή μπορεί να ξεπεράσει τους 70.000 πόντους. Κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα του ανοίξει τον δρόμο για καλές κληρώσεις. Πάνω από όλα όμως τον καθιερώνει ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες και ως την καλύτερη ελληνική των τελευταίων ετών στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Κέρδος επίσης είναι ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» παραμένει φρούριο και μεγαλώνει τη φήμη του. Ηδη ο Ολυμπιακός έφτασε τις έξι σερί εντός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ (κόντρα σε Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γ., Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μάλμε). Επίδοση αξιοσημείωτη καθώς μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης «τρέχει» καλύτερη με 10 συνεχόμενες. Συνολικά, στα τελευταία εννέα εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει οκτώ νίκες και μία ήττα (1-4 από Παρί ΣΖ).

Επίδοση που σημειώθηκε κι από τα ευρωπαϊκά Μέσα, τονίζοντας την εντός έδρας δύναμη των Πειραιωτών.

ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Η νίκη επί των Σουηδών έβαλε ένα ακόμη εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία. Μαζί με το 1,5 εκατ. ευρώ για τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν φτάσει για φέτος τα 25,9 εκατ. ευρώ ως οικονομική συγκομιδή από την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Η συμμετοχή στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ αποφέρει το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στους «16» το ποσό των 350.000 ευρώ. Σε αυτά τα έσοδα δεν υπολογίζονται τα ποσά από τα εισιτήρια. Αν η πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι καλή, τότε τα έσοδα μπορεί να ισοφαρίσουν τα περσινά όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με κέρδη κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα