3,9 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια!

10:06 17/9/2013 - Πηγή: Bam

Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην Αμφίκλεια. Στις 08:46 π.μ. της Τρίτης οι σεισμογράφοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν δόνηση έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Κουνιέται ακόμη το έδαφος στην Αμφίκλεια, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Το πρωί της Τρίτης (08:46) τρόμαξαν από νέα σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας

Ρίχτερ. Αρχικά, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε ανακοινώσει ότι το μέγεθος ήταν 4,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας. Προηγήθηκαν χθες το απόγευμα δύο σεισμοί 4,8 και 4,5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, που έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα.

Καταγράφηκαν μικροζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρεγγίνη και Δρυμαία.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η τελευταία σεισμική δραστηριότητα, σημειώθηκε 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αταλάντης και με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα.

Λίγο νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις ενός χιλιομέτρου.

Στην ανακοίνωσή του, μιλούσε για σεισμό με επίκεντρο 118 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας και 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα