Υφασμάτινες μάσκες: Αυτά είπε ο Τσιόδρας για το που θα τις φοράμε [vid]

Υφασμάτινες μάσκες: Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρα, κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συστήσει στους πολίτες που βρίσκονται και εργάζονται σε κλειστούς χώρους, να φορούν υφασμάτινες μάσκες. Μιλά για την επόμενη φάση, όταν οι πολίτες θα κυκλοφορούν, δηλαδή όταν αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με το άνοιγμα των πρώτων μικρών εμπορικών καταστημάτων.

«Η σύσταση για αυτή την περίοδο θα αφορά κλειστούς χώρους και θα γίνεται μετά από ειδική εκπαίδευση

των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα τόνισε, ότι οι οδηγίες αυτές θα δοθούν τις επόμενες μέρες στην επιτροπή. «Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και την τήρηση των μέτρων, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.  Ωστόσο, θα γίνει εκπαίδευση για τη χρήση της και θα τονισθούν και οι κίνδυνοι από τους ειδικούς, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. «Κι αυτό διότι η μάσκα προκαλεί και ενός τύπου ψευδαίσθηση για την ασφάλεια που προσφέρει».

Δείτε τη σχετική αναφορά στο βίντεο στο 06.12′:

Θα δοθούν επίσης και ειδικές οδηγίες στους πολίτες με βάση αυτές που έχει συντάξει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ( ECDC). Οι οδηγίες και οι συστάσεις στους πολίτες αναμένεται να γίνουν σε δύο ημέρες, όπως είπε ο ίδιος, ενώ θα καθορισθούν και οι λοιπές προϋποθέσεις. Παράλληλα, ο κ.Τσιόδρας έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί. Ο ίδιος επανέλαβε ότι καλύτερη είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ενώ επέμενε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση αντισηπτικών αλλά και πλύσιμο χεριών, έπειτα από κάθε επαφή, όταν βρισκόμαστε ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και οπωσδήποτε πριν από τη χρήση της μάσκας.

«Είναι πολύ σημαντικό το πλαίσιο επανόδου στη μερική κανονικότητα να γίνει με αυστηρά κριτήρια», είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 15 (27,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος σήμερα, συνολικά είναι στους 121.  Έχουν διεξαχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

«Έχουμε πετύχει τη μείωση της επιδημίας. Ο μηδενικός αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν τεράστια χαρά για εμάς. Όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές δεν πρέπει να μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης», τόνισε. «Θέλει πολύ προσοχή να πεις ότι μηδένισα την επιδημία. Όσο τα μέτρα χαλαρώνουν θα υπάρχει περισσότερη φοβία για διασπορά του ιού», είπε, για να τονίσει: «Είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να απομονωθούμε». Συμπλήρωσε δε ότι «τα μέτρα που πήραμε για τον κορονοϊό θα δράσουν και σε άλλες ιώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα