Τσιόδρας Μάσκες: Πώς και που πρέπει να τις χρησιμοποιούμε

Τσιόδρας Μάσκες: Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας. Τόνισε ότι η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ.

«Τις επόμενες ημέρες

θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες με σκοπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών. Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», επισήμανε.

Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα χαλάρωσης. Για τη χρήση των υφασμάτινων μασκών είπε ότι «θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση μάσκας, καθώς είναι «συμπληρωματικό μέσο». «Να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της μάσκας», τόνισε και έκανε έκκληση για μεγάλη προσοχή στη χρήση της, με πλύσιμο της με απορρυπαντικό, αλλά και συχνό πλύσιμο των χεριών.

Ο κ. Τσιόδρας ανησυχεί για την «ψευδαίσθηση της ασφάλειας» που προσφέρει η χρήση μάσκας.

Τα κρούσματα

Ο  Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.463, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 15 (27,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την Πέμπτη μεγάλωσε η λίστα των θυμάτων στη χώρα μας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία ημέρα. Από τους 125 νεκρούς οι 32 είναι γυναίκες και οι 93 άνδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα