Τα παιδιά των λουλουδιών: Η αποκάλυψη του Τσιβιλίκα για τον ρόλο του στη ταινία η «θεία μου η Χίπισσα» [vids & pics]

10:23 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Τα παιδιά των λουλουδιών: Το 1933 ο Φρανκ Κάπρα γυρίζει στις ΗΠΑ την ταινία «Κυρία για μία ημέρα», η οποία σημειώνει εξαιρετική επιτυχία και τον ωθεί μερικά χρόνια αργότερα, το 1961, να γυρίσει την ανανεωμένη της εκδοχή, με τίτλο αυτή τη φορά το «Η κόμισσα και ο γκάγκστερ».

Ο Αλέκος Σακελλάριος βλέπει και τις δύο εκδοχές και επηρεάζεται τόσο πολύ από την υπόθεσή τους, ώστε το 1970 ζητάει από τον Φίνο να γυρίσουν μια μουσική ταινία με ανάλογη σε ένα βαθμό υπόθεση.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες

του ελληνικού κινηματογράφου, «Η Θεία μου η χίπισσα», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Ρένα Βλαχοπούλου, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.

Στην επιτυχία της ταινίας, πέρα από το ευρηματικό σενάριο και το «δυνατό» καστ ηθοποιών της, συνετέλεσε και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της γυρίστηκε τόσο στη Ρόδο, όσο και στα Μάταλα της Κρήτης, ένα μέρος που εκείνη την εποχή ήταν πασίγνωστο σε όλη την υφήλιο επειδή αποτελούσε την «έδρα» του κινήματος των χίπις, οι οποίοι έμεναν στις θρυλικές σπηλιές της παραλίας εκείνης.

Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι του 1970 και το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι αποτυπώνεται με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο μέσα από τα υπέροχα τοπία της Ρόδου και της Κρήτης και τον φωτογραφικό φακό του Νίκου Δημόπουλου.

Δίπλα στη Βλαχοπούλου, πρωταγωνιστούσαν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Νόρα Βαλσάμη, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και ο εξαιρετικός στο ρόλο του χίπη,

Βασίλης Τσιβιλίκας

Ο ΒασίληςΤσιβιλίκας, πολλά χρόνια αργότερα, σε μια συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι ο ρόλος του στη ταινία, ήταν ίσως εκείνος που απόλαυσε πιο πολύ σε όλη την καριέρα του.

Με το απολαυστικό του ντύσιμο ως χίπης, προσφέρει απλόχερα το γέλιο στον θεατή, μέσα από τον πλέον κωμικό ρόλο της καριέρας του, και  μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Το μακρύ μαλλί, τα μεγάλα μαύρα γυαλιά, το μούσι, αλλά και το θρυλικό κόκκινο σάλι που φορούσε, σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος του, αλλά και τις κωμικές γκριμάτσες του, διαμόρφωσαν μια από τις πλέον cult φυσιογνωμίες σε ελληνική ταινία.

Η υπόθεση της ταινίας

Η κυρά-Λένη εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα ξενοδοχείο για να μπορεί να σπουδάζει την κόρη της στο εξωτερικό. Όταν μαθαίνει πως η κόρη της έρχεται να την επισκεφτεί, πανικοβάλλεται γιατί η κόρη της δεν γνωρίζει ότι δουλεύει ως καθαρίστρια. Έτσι, ένας πλούσιος ένοικος του ξενοδοχείου, ο Στέφανος Κριεζής, αποφασίζει να την βοηθήσει, παρουσιάζοντάς την ως πλούσια κυρία. Η κόρη της Κάθριν καταφθάνει με τον χίπη μνηστήρα της και τον πάμπλουτο πατέρα του, και ο Κριεζής τη βοηθά να κρατήσει την “αρχοντική της εικόνα”. Στη συνέχεια, όμως, η Κάθριν με τον μνηστήρα της καταφεύγουν στο άντρο των χίπηδων στα Μάταλα της Κρήτης, αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονέων τους. Τότε, η κυρά-Λένη, ο Στέφανος κι ο πατέρας του μνηστήρα αρχίζουν να τους αναζητούν, για να ανακαλύψουν τελικά ότι οι δύο νέοι έχουν χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της που μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Η θεία μου η χίπισσα» έκοψε στην πρώτη προβολή της στην Αθήνα 481.598 εισιτήρια. Έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 23 Νοεμβρίου 1970 και ήρθε στην 3η θέση ανάμεσα στις 87 ταινίες της σεζόν 1970-1971.

Πηγή: ellinikoskinimatografos

Keywords
Τυχαία Θέματα