Προσφυγικό Μαλακάσα: Ένταση στην προσφυγική δομή

23:29 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Προσφυγικό Μαλακάσα:  Σκηνικό έντασης στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν Αφγανό που έσπασε την καραντίνα και βγήκε από τη δομή. Όταν τον συνέλαβαν και τον επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας, εκείνος – μαζί με άλλους αλλοδαπούς – άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ νωρίτερα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Αφγανού

και του επέβαλαν το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντίνα. Ο αλλοδαπός διαθέτει δικό του αυτοκίνητο με το οποίο έκανε τις μετακινήσεις του. Το ΙΧ κατασχέθηκε. Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε απασχολήσει και πάλι τις αστυνομικές αρχές για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Το camp της Μαλακάσας βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 4 εβδομάδες, αλλά και σε στέρηση των βασικών αγαθών. Μπορείτε να συνδράμετε και να αναμεταδώσετε την ανάγκη αυτή.

Καθημερινά 11.00-14.00, στο Στέκι Προσφύγων και Μεταναστών, συλλέγονται είδη ατομικής προστασίας κατά του covid19, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα.
Οδός Τσαμαδού 15, Εξάρχεια.

Χρειάζονται επειγόντως :
1. Μάσκες υφασμάτινες
2. Απολυμαντικό για τα χέρια/σαπούνια
3. Tide για πλύσιμο ρούχων
4. Pampers
5. Μπουκαλάκια για γάλα σε μωρά
6. Ξηρό γάλα για μωρά
7. Depon για ενήλικες και παιδιά

Από τρόφιμα χρτειάζοντα:
1. Hλιέλαιο
2. Αλεύρι
3. Αυγά
4, Κρεμμύδια, πατάτες
5. Πορτοκάλια, μήλα
6. Γάλα (όχι κονσέρβας)

Keywords
Τυχαία Θέματα