Πολιτική προστασία: Βίντεο με τραγούδι του Σαββόπουλου συγκινεί [vid]

23:53 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Πολιτική προστασία: Με το καινούργιο βίντεο που δημοσίευσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Το περιβόλι», το οποίο αφιερώνει στους ανθρώπους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού – έστειλε το δικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πει ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες που δίνουν τη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός ανάρτησε το συγκινητικό βίντεο του «Μένουμε Σπίτι» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook,

τονίζοντας ότι «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές». «Για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για όλους τους Έλληνες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, για κάθε έναν από εμάς που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία, από το σπίτι μας, μέχρι τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και της πολιτικής προστασίας: ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ευρεία χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι «ο ΠΟΥ δεν υποστηρίζει την ευρεία χρήση μάσκα στον γενικό πληθυσμό καθώς η χρήση της φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους». Όπως είπε, οι κίνδυνοι σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι «να μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου, δυσκολία στην αναπνοή, ψευδή αίσθηση ασφάλειας η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές όπως η μη τήρηση πιο σημαντικών μέτρων όπως είναι η διατήρηση φυσικής απόστασης από άνθρωπο σε άνθρωπο, το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών και το άγγιγμα του προσώπου».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 52 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.884 συνολικά. Πρόσθεσε ότι 84 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 67 έτη, ενώ το 77% είναι με υποκείμενο νόημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί πάνω από 32.500 δείγματα. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχουν 2 νέοι θάνατοι, με το σύνολο των θανόντων να ανέρχεται σε 83, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία όσων έχουν πεθάνει είναι τα 74 έτη– το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. «Δεν θα συνηθίσω τους θανάτους αυτής της πανδημίας», είπε ο κ. Τσιόδρας. (Διαβάστε αναλυτικά).

The post Πολιτική προστασία: Βίντεο με τραγούδι του Σαββόπουλου συγκινεί [vid] appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα