Παράνομη Θεία Μετάληψη: Η αστυνομία αναζητά τους ιερείς μετά τις δικογραφίες για τα περιστατικά σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Παράνομη Θεία Μετάληψη: Άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα  ζήτησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας για τα περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου Ιερείς κοινώνησαν πιστούς, παρά τις εντολές για προστασία της δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμενα ο Νικος Χαρδαλιας σε δήλωσή του τόνισε ότι “αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν

παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Ακολούθως ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και τον ενημέρωσε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα ζητώντας του να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με εγκύκλιο του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας είχε ζητήσει πιστή εφαρμογή του νόμου, όποιος κι αν είναι ο παραβάτης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει σύλληψη και για τον παραβάτη ιερέα στο Κουκάκι, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έτσι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Ήδη, η αστυνομία, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα για τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι. Και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, ο ιερέας που παραβίασε την ΚΥΑ για το κλείσιμο των εκκλησιών, όταν εντοπιστεί θα συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα