Μ’ αγαπάς – Δεν μ’ αγαπάς: Τούρτα γλυκό

Μ’ αγαπάς – Δεν μ’ αγαπάς: Πάντα υπάρχει αυτή η απορία και ήρθε η ώρα να δείτε τι θα πει και το δικό σας κομμάτι. Κάθε ένας και  κάθε μία αρκεί να μετρήσει τα πέταλα στο κομμάτι του και να μάθει αν τελικά η αγάπη είναι με ανταπόκριση ή χωρίς.

Τη συνταγή μπορείτε να την βρείτε στο site του Γιάννη Μπουροδήμου, bearfootinthepark.com. Αλλά σας προετοιμάζουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολη, διότι απαιτεί πολύ χρόνο προετοιμασίας. Όμως πάντα υπάρχει η εναλλακτική Να φτιάξετε ένα τριώροφο εύκολο κέικ,

με επικάλυψη λευκής κρέμας και να κάνετε το ντεκόρ. Αμέσως θα αποκτήσετε την τούρτα «Μ’ αγαπάς – δεν μ’ αγαπάς» και πιστέψτε μας, θα ενθουσιάσει η εμφάνισή της.

Υλικά Συνταγής για παντεσπάνι

6 μεγάλα αυγά χωρισμένα200 γραμ. ζάχαρη2 βανίλιες125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.35 γραμ. κόρν φλάουρ2 κ.γ. baking powder2 πρέζες αλάτι50 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά.Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί.Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά. Βάλτε αυτό το σπιτικό και αφράτο παντεσπάνι στις τούρτες σας, τους κορμούς σας και όπου αλλού το ζητάει η συνταγή.

Για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη½ κούπα νερόΜερικές λεμονόφλουδες και σταγόνες λεμονιού

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μπολ βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.Ρίχνεις το γάλα και τη βανίλια σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα και ανάβεις την κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτεις στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά για 3 με 4 λεπτά.Στη συνέχεια χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά το corn flour. Πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα.Όταν πήξει, βγάζεις την κατσαρόλα από την κουζίνα, και προσθέτεις το βούτυρο. Τη βάζεις σε ένα μπολ και σκεπάζεις με μεμβράνη. Την αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει.

Στήσιμο τούρτας

Βάζουμε το πιο σκούρο παντεσπάνι πάνω στην πιατέλα. Καλό είναι να το στηρίξουμε βάζοντας από κάτω λίγη κρέμα ώστε να μένει στη θέση του.Το σιροπιάζουμε και μετά βάζουμε κρέμα. Ακολουθούμε όσες φορές θέλουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να είναι έτοιμη η τούρτα. (Υπολογίζουμε να μας μείνει κρέμα και για την επικάλυψη).Την αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο.Μετά, με  τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στρώνουμε την υπόλοιπη πάνω στο κέικ και γύρω γύρω. Και τη στολίζουμε με μαργαρίτες!
Keywords
Τυχαία Θέματα