Κορονοϊός Κέρκυρα: Η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου που παραβίασε τα μέτρα, στο θρόνο της

Κορονοϊός Κέρκυρα: Η Μερόπη Υδραίου, δεύτερη αιρετή γυναίκα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Κέρκυρας, αν και είχε προβλέψει, καθήμενη στον θρόνο της, ότι το 2020 θα είναι χρονιά ορόσημο και η απαρχή μιας υπέρλαμπρης δεκαετίας, πριν αλέκτωρ λαλήσει υπέπεσε στο μεγάλο σφάλμα να παραβιάσει τις ίδιες συστάσεις που είχε κάνει προς τους πολίτες του νησιού.

Το προφίλ της δεν είναι γνωστό στην επικράτεια και το όνομά της έμελλε να ταυτιστεί με… ανορθόδοξο τρόπο. Ενώ σε τηλεοπτικό της μήνυμα είχε κάνει έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους, η ίδια θεώρησε σκόπιμο να παρεβρεθεί χθες στη λειτουργία όπου ο συνωστισμός ήταν μάλιστα έντονος.

Η κα Υδραίου είναι η δεύτερη στη σειρά γυναίκα δήμαρχος της Κερκύρας. Προηγήθηκε η κυρία Μαρία Δεσύλλα-Καποδίστρια, η οποία ήταν και  η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία το έτος  1956. Γυναίκα χειραφετημένη, δραστήρια, με βαθιά κουλτούρα και αυστηρή προσήλωση στην ιδέα του καθήκοντος, είχε εκλεγεί στην Κέρκυρα. Συγκρίνοντας τα δύο πρόσωπα καταλαβαίνουμε ότι έχουν προ πολλού εκπνεύσει οι κραταιές αξίες της παλιάς εποχής, που δεν στηρίχτηκαν ποτέ στο lifestyle αλλά στην ουσία των πραγμάτων.

Η πράξη της δημάρχου ευλόγως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το γεγονός, σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος τόνισε πως “οφείλει εντός της ημέρας να της ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την παραίτηση της απο το Δ.Σ. και να επέμβει η δικαιοσύνη. Έχουμε εθνικό χρέος να προστατεύσουμε τους Πολίτες”.

Ο πρώην δήμαρχος κύριος κ. Τρεπεκλής είπε ότι με τη στάση της “προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας και δυστυχώς για τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, επιεικώς, μια άτυχη στιγμή να εκμεταλλευτούν το «προνόμιο» της εξουσίας και να παραβιάσουν τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης που σωστά ελήφθησαν και προστατεύουν τον Ελληνικό λαό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα