Κορονοϊός ΗΠΑ: Τραγική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός ΗΠΑ: Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία εξαιτίας του νέου κορονοϊού μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα και το σύστημα υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει σταθεροποιηθεί στο βαθμό που η Πολιτεία μπορεί να δώσει αναπνευστήρες σε άλλες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Μιλώντας στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως από χθες μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 752 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού. Χθες ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 778.

Όπως ανέφερε, η Πολιτεία

έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 τεστ του ιού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία. Παράλληλα έδωσε ένα περίγραμμα για το πώς θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Αρχικά θα τεθούν σε λειτουργία εκείνες που παρέχουν τις πλέον βασικές υπηρεσίες και εκείνες που ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων είναι μικρότερος. «Θα έχουμε τελειώσει όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε, λέγοντας πως αυτό αναμένεται σε 12 έως 18 μήνες.

Η απάντηση του ΠΟΥ στον Τραμπ

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η μόνη έγνοια του ΠΟΥ είναι να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους για να σωθούν ζωές και να τερματιστεί η πανδημία Covid-19», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ρητά στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο της διαμάχης με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο οποίος τον κατηγορεί ότι υποβάθμισε την έκταση της επιδημίας και καθυστέρησε να καλέσει σε εγρήγορση τον κόσμο για την εξάπλωσή του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους επαναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter μηνύματα υποστήριξης από πολιτικές προσωπικότητες, ερευνητές και απλούς πολίτες.

«Δούλεψα για τον ΠΟΥ επί 10 χρόνια πάνω στην ευλογιά, την πολιομυελίτιδα, την τύφλωση, τη βοήθεια (στα θύματα του) τσουνάμι. Δούλεψα μαζί με έξι γενικούς διευθυντές. Για μένα, ο Δρ Τέντρος και η Γκρο Μπρούντλαντ ήταν οι καλύτεροι. Υπάρχει μια πραγματική πολιτική εκστρατεία εναντίον του Δρα Τέντρος», δήλωσε ο Αμερικανός επιδημιολόγος Λάρι Μπρίλιαντ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, ότι αναστέλλει τη συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΠΟΥ λόγω της «κακής διαχείρισης» του στην πανδημία. Αναλυτικά

Διαβάστε: Κήρυξε πόλεμο στον «κινεζοκεντρικό» ΠΟΥ ο Τραμπ – «Λεφτά τέλος, Θα λογοδοτήσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα