Κορονοϊός Φάρμακο: Ελπίδες από την “ρεμντεσιβίρη” που δοκιμάζεται και στη χώρα μας [vid]

Κορονοϊός Φάρμακο: Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται από τις ΗΠΑ καθώς φάρμακο (ρεμντεσιβίρη) δοκιμάζεται με τρεις μεθόδους πρόσβασης. Όπως σημείωσε ότι ο πρώτος τρόπος «είναι κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετέχουν είναι κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία, μάλλον κλινική μελέτη η οποία διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία.»

Το νέο φάρμακο δοκιμάζεται μεν στις ΗΠΑ

αλλά έχει μπει σε πρωτόκολλο κλινικών μελετών και στη χώρα μας. Πρόκειται για φάρμακο που φαίνεται να είχε καλά αποτελέσματα κατά την αξιοποίησή του σε ασθενείς στην Αμερική, υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε 4 νοσοκομεία εκτός από τα 4 της μελέτης, ενώ μέσω της μελέτης solidarity που πραγματοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) γίνεται μελέτη και σε τρία νοσοκομεία στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας.

Τσίορδας LIVE

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα72 νέα κρούσματα είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2081.Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 93 είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους.

Gepostet von Flash.gr Life am Samstag, 11. April 2020

Ο κ.Τσιόδρας επεσήμανε πάντως ότι κατά την άποψή του είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο και μάλιστα σε ποσοστό 68%, ενώ σχετική μελέτη ανακοινώθηκε πρόσφατα από την επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine (NEJM) και το οποίο μάλιστα δοκιμάστηκε (ρεμντεσιβίρη (remdesivir) και σε ασθενείς με σοβαρή νόσο covid-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα