Κορονοϊός Ελλάδα: Αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα επανέλθει το lockdown λέει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ [vid]

13:55 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κορονοϊός Ελλάδα: Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, όταν κι αρχίζει η ελεύθερη μετακίνηση, και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα δοθεί το πιο σημαντικό τεστ, όπως είπε, εν μέσω πανδημίας. «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», τόνισε, χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που μπορεί να

μας οδηγήσουν σε επαναφορά των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι κρίσιμοι είναι και άλλοι παράγοντες: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν», σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και αναθεώρησης του τρόπου σκέψης σε ό, τι αφορά τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις όσων δουλεύουν στο ΕΣΥ και στον τομέα της υγείας.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι δοκιμές του φαρμάκου ρεμντεσιβίρης κατά του κορωνοϊού: «Για πρώτη φορά έχουμε δεδομένα μελέτης, αναφορικά με τη ρεμντεσιβίρη που χορηγείται σε ένα ποσοστό ασθενών. Δεν σημαίνει ότι βρήκαμε το φάρμακο ή ότι είναι η λύση του θέματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά φάρμακο δρα ανασταλτικά στον ιό. (…) Χορηγείται ενδοφλεβίως σε συνθήκες νοσηλείας. Η έγκριση του φαρμάκου είναι για ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νόσο και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα