Κορονοϊός Χαρδαλιάς: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο [vid]

18:30 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι από σήμερα η Αστυνομία τοποθετεί σημεία ελέγχου σε 24ωρη βάση και κάμερες σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου.

«Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν

τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους», είπε.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από τις 6 σήμερα το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος, σε 24ωρη βάση.

Επίσης, το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς. Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται αποκλειστικά, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται, το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων», πρόσθεσε.

Ο ίδιος κάλεσε όλες τις εταιρείες να ελέγξουν τις βεβαιώσεις τύπου Α, προαναγγέλλοντας πολύ αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση ψευδούς βεβαίωσης.

Σε ό,τι αφορά στο Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ’ οίκον.

Νέα κρούσματα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 52 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 1.884 συνολικά.

Πρόσθεσε ότι 84 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 67 έτη, ενώ το 77% είναι με υποκείμενο νόημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 14 ασθενείς έχουν βγει από ΜΕΘ. Αναλυτικά

The post Κορονοϊός Χαρδαλιάς: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο [vid] appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Χαρδαλιάς, Μπλόκα,koronoios chardalias, bloka