Κιμ Γιονγκ Ουν: Νεκρός ή σε κώμα, λένε οι πληροφορίες

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε κώμα, ενώ στο  Χονγκ Κονγκ υποστηρίζουν ότι έφυγε από τη ζωή. Η υποδιευθύντρια του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού του Χονγν Κονγκ HKSTV, τo HKSTV Hong Kong Satellite Xingzou, ανακοίνωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός, ενώ ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης,

με πρώτο το περιοδικό Shukan Gendai, υποστηρίζουν ότι είναι σε κώμα σε κατάσταση φυτού.

Η υποδιευθύντρια είναι ανιψιά του υπουργού Εξωτερικών του Χονγκ Κονγκ, γεγονός που έδωσε μεγαλύτερη αξιοπιστία στην είδηση, αναφέρθηκε σε «πολύ ενημερωμένη πηγή». Το HKSTV, με 15 εκατ. τηλεθεατές, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κανάλι σε τηλεθέαση στην πλατφόρμα Weibo, που αναμεταδίδει τηλεοπτικά σήματα στην Κίνα.

Την είδηση για το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας  αναμετάδωσε, αμέσως μετά, ο αμερικανικός ιστότοπος gossip Tmz.com, γεγονός που περιόρισε την αξιοπιστία της είδησης. Σύμφωνα με το Reuters η Κίνα έστειλε ομάδα στρατιωτικών γιατρών από την Παρασκευή στη Βόρειο Κορέα για να βοηθήσει τους Βορειοκορεάτες γιατρούς. Το μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έχουν αναγνωρίσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ούν βρίσκεται σε μια «άβολη φυσική κατάσταση». 

Ο Τραμπ κάνει λόγο fake news του CNN
Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι «η αναφορά είναι λανθασμένη», αναφερόμενος στο θάνατο του πολιτικού του αντιπάλου. Ισχυρίστηκε ότι έχει «άριστες σχέσεις με τον Κιμ», αν και απέφυγε να απαντήσει στους δημοσιογράφους εάν είχε έρθει σε επαφή με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας ώστε να ενημερωθεί για την αληθοφάνεια του δημοσιεύματος. Ο Τραμπ υπογράμμισε, με νόημα, ότι η είδηση για το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αποτελεί fake news του CNN. Ως γνωστόν το CNN βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ορισμένοι ειδικοί στα απόκρυφα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, δηλώνουν ότι ο ηγέτης της είναι νεκρός, αλλά μπορεί να περάσουν ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες για να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας που έχουν υιοθετηθεί, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, δεν έχουν σχέση με την πορεία της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η αδελφή του πιθανή διάδοχος στην εξουσία
Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις εκδηλώσεις προς τιμή του παππού του και ιδρυτή της «δυναστείας» Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, εθνική εορτή για τους Βορειοκορεάτες, τροφοδότησε τις υποψίες για την ασθένειά του.

Εκεί που εχθροί και φίλοι του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι συμφωνούν, είναι στο θέμα της πιθανής διαδοχής του Κιμ. Ομόφωνα εκτιμούν ότι τα ηνία της χώρας θα αναλάβει η μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, μια δυναμική νεαρή γυναίκα που θα συνεχίσει αυτή την πρωτότυπη «κομουνιστική» δυναστεία.  Η Κιμ Γιο Γιονγκ συμμετείχε μαζί με τον αδελφό της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος στις 11 Απριλίου, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως αναβάθμισή της και τυπικά, ως δεύτερο στέλεχος στην ιεραρχία της χώρας.

Ο κορoνοϊός στη Βόρεια Κορέα
Σε τρία σημεία της χώρας, στο κέντρο, στα βόρεια και τα νότια σύνορά της, εμφανίστηκαν εστίες με κρούσματα με τον κορονοϊό. Ο Κιμ πρόσφατα είχε απευθυνθεί στους «συμπατριώτες του Νότου» για να τους δηλώσει ότι «είμαι κοντά σας, θα τα καταφέρετε», ενώ, από την αρχή, το καθεστώς είχε προειδοποιήσεις τους πολίτες για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σε μια επαρχία του Βορρά φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε μεγάλη καύση νεκρών, απαγορεύοντας στους συγγενείς τους να παρευρεθούν, ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο στρατός διπλασίασε τις μερίδες φαγητού, για να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των στρατιωτών, μετά τον θάνατο πολλών από τον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα