Καταστήματα ρούχων: Έτσι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα, βάση νέων οδηγιών

11:48 2/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Καταστήματα ρούχων: Δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθεί οικονομικά η αγορά ρούχων, μετά την άρση των μέτρων, το βέβαιο είναι μετά από τόσο καιρό καραντίνα, στην αρχή τα καταστήματα ρούχων διαφαίνεται να έχουν κίνηση. Τζίρο δεν ξέρουμε αν θα κάνουν. Πάντως οι πελάτες πρέπει να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα αγοράς ρούχων, στο πώς θα τα δοκιμάζουμε πριν τα αγοράσουμε. Αυτός ο χαμός που επικρατούσε στα δοκιμαστήρια μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων ρούχων, σταματά.

Στα νέα

δεδομένα θα προσαρμοστούν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τις 11 Μαΐου. Ειδικότερα όσοι διαθέτουν καταστήματα με ρούχα έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν.

Μπαίνοντας στο μαγαζί ο πελάτης ή η πελάτισσα, θα προμηθεύεται μάσκα και γάντια αν δεν διαθέτει.Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες.Κάθε μία ώρα οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή τα δοκιμαστήρια, θα καθαρίζονται με ό,τι πρέπει.Θα υπάρχουν αντισηπτικά σε δύο-τρία σημεία μέσα στο κατάστημα.Αν θέλετε να δοκιμάσει μία μπλούζα, ένα παντελόνι ή ένα φόρεμα, θα τα δείχνει στον εργαζόμενο που σας εξυπηρετεί, θα σας τα αφήνει σε ένα σημείο κι εσείς θα τα δοκιμάζει.  

Κάποι καταστηματάρχες έχουν προμηθευτεί συσκευή που ψεκάζει με ατμό τα ρούχα ώστε να απολυμαίνονται.
Δηλαδή να τα δοκιμάσετε και δεν επιθυμείτε να τα αγοράσετε, θα τ αφήνει σε ένα σημείο και θα τα παίρνει ο/η υπάλληλος και με τη βούρτσα ατμού θα τα απολυμαίνεται για να τα κρεμάσει.
Άλλοι καταστηματάρχες έχουν εγκαταστήσει διαφανές διαχωριστικό στα ταμεία, ώστε να υπάρχει απόσταση με τον πελάτη. «Δεν είχε φανταστεί κανείς αυτό ότι θα μπορούσε να συμβεί αλλά νομίζω αν προσέχουμε όλοι θα πάει καλά», αναφέρει η καταστηματάρχης κ. Πιστολά.

Οδηγίες και συμβουλές για την είσοδο σε καταστήματα με ρούχα δίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Κατά την είσοδό μας στο κατάστημα:

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσειςΠρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούνΠροτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας,  να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης
 «Σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και τις τηρούμε απόλυτα είμαστε προετοιμασμένοι και ως επιχειρηματίες αλλά και ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών με χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά που θα διαθέσει δωρεάν στο προσωπικό του, όλα τα καταστήματα θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμάνσεις στους χώρους ανάλογα με το αντικείμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καφούνης,

Keywords
Τυχαία Θέματα