Κατάρρευση γέφυρας στην Ιταλία: Μόλις δύο τραυματίες [pics & vid]

11:08 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κατάρρευση γέφυρας στην Ιταλία: Μία γέφυρα μήκους 260 μέτρων κατέρρευσε στην, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Η γέφυρα, που βρίσκεται ποταμό Μάγκρα στο Αλμπιάνο Μάγκρα της επαρχίας Μάσα Καράρα, δεν είχε καθόλου κίνηση, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Σημειώνεται πως η γέφυρα συνδέει την Γένοβα με την Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κοντά στην πόλη Άουλα.

Η κατάρρευση της γέφυρας έρχεται να υπενθυμίσει το κακό οδικό δίκτυο σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας. Υπενθυμίζεται πως το 2018 μια παρόμοια καταστροφή έπληξε τη Γένοβα και είχε ως αποτέλεσμα

43 νεκρούς.

Στη γέφυρα που έπεσε το πρωί της Τετάρτης είχε γίνει έλεγχος και παρά τις ρωγμές είχε κριθεί κατάλληλη προς χρήση. Η υπηρεσία συντήρησης δρόμων Anas, είχε στείλει επιθεωρητές πέρυσι μετά από μια ρωγμή που δημιουργήθηκε έπειτα από έντονες βροχές. Ωστόσο, η γέφυρα έλαβε την έγκριση για περαιτέρω χρήση, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο δήμαρχος της πόλης Άουλα, Ρομπέρτο Βαλετίνι, είχε γράψει επιστολή στο Anas αναφέροντας πως τα βαρέα φορτηγά χρησιμοποιούν επανειλημμένα την γέφυρα δύο λωρίδων, λόγω των κοντινών κλειστών δρόμων. Αξίζει να σημειωθεί, πως η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ιταλία, έχει μειώσει την κίνηση στην γέφυρα, που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν γεμάτη.

Ωστόσο, την Τετάρτη υπήρχαν μόνο δύο φορτηγά πάνω στη γέφυρα. Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την La Repubblica, η πυροσβεστική υπηρεσία που βρέθηκε στο σημείο προσπάθησε να διασφαλίσει πως το κοινό θα έμενε σε απόσταση από την γέφυρα, που έχει σπάσει σε μια σειρά από μεγάλες πλάκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα