Ηράκλειο Κρήτης: Ποινές και αποκλεισμοί διότι… δεν συνεμορφώθην

Ηράκλειο Κρήτης: Δεν συμβαίνει μόνο στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη, όπου ο καλός καιρός εξωθεί τον κόσμο σε βόλτα, μετά από τόσες μέρες καραντίνας. Στο Ηράκλειο Κρήτης όμως αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα. Ο Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, κύριος Ευθύμης Δουβής, εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά τις τελευταίες δύο

ημέρες. Έτσι, εξαιτίας των «συνωστισμού» που δημιουργούνταν τις τελευταίες ημέρες, έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας με απόφαση του Λιμεναρχείου.

Μετά το τετραήμερο κακοκαιρίας και την βελτίωση του καιρού, ο κόσμος που επέλεγε για σωματική άσκηση και για περπάτημα τον λιμενοβραχίονα του Κούλε, ήταν πολύς και κατέστη αναγκαία η λήψη αυτού του μέτρου. «Ο λιμενοβραχίονας έκλεινε με τη δύση του ηλίου και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία των πολιτών. Τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα δύο χιλιάδες άτομα. Αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού».

Ο κ. Δουβής εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι και όλοι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα αποδεικτικά και τις ταυτότητές τους, «όμως ο λιμενοβραχίονας είναι ένα σημείο όπου ο κόσμος συνηθίζει να περπατάει, όμως αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αφού έχει τέτοια μαζικότητα».

Από το Σάββατο πάντως ήταν άδειο το κέντρο του Ηρακλείου χωρίς να εκλείψουν όμως και οι παραβιάσεις, μερικές μάλιστα εντελώς απροκάλυπτα όπως μία κομμώτριας που πήγε το πρωί και άνοιξε κανονικά το κατάστημά της για να δεχτεί και να εξυπηρετήσει την πελατεία της. Τα μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν το κατάστημα και προχώρησαν στην προσαγωγή της κομμώτριας και την οδήγησαν στο τμήμα και πολύ πιθανό η προσαγωγή της να εξελιχθεί σε σύλληψη με την «ανυπάκοη κομμώτρια» να οδηγείται στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πάντως επικρατεί πλήρης συμμόρφωση των καφέ και χώρων εστίασης, ενώ οι λιγοστοί πολίτες που χρειάστηκε να κατέβουν στο κέντρο της πόλης είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα