Γιάννης Δραγασάκης: Αν δεν διαγραφούν τα χρέη θα πάμε σε νέα λιτότητα [vid]

Γιάννης Δραγασάκης: Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ο κ. Δραγασάκης μίλησε για «την πιο πρωτότυπη κρίση

που έχει ζήσει ο κόσμος τον τελευταίο αιώνα» και επεσήμανε πως είναι μεν μια υγειονομική κρίση, ωστόσο, «είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε ότι ήδη η κρίση αυτή παράγει μια οικονομική και κοινωνική κρίση».

Έκανε λόγο για τον κίνδυνο φτωχοποίησης και την αύξηση του χρέους μετά τα μέτρα της Ευρώπης για χορήγηση δανείων στις πληγείσες χώρες από τον κορονοϊό. Τόνισε πως απαιτούνται μέτρα άμεσης εμβέλειας που θα πολεμήσουν τον κορονοϊό και σε επόμενη φάση θα κυριαρχήσει το οικονομικό θέμα.

«Ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να αποκτήσει μηχανισμό έκδοσης κοινού χρέους. Αν γίνει αυτό, όλο το χρέος που δημιουργείται σήμερα θα μπορέσει να απορροφηθεί. Αν δε συμβεί αυτό, τότε η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε κρίση χρέους και έκρηξη των εσωτερικών ανισοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως «αν δεν διαγραφούν τα χρέη, θα υπάρχουν δυνάμεις που θα πιέσουν για μια νέα λιτότητα».

Τόνισε πως «πρέπει από τώρα να θέσουμε τους όρους για να αποτρέψουμε τα αρνητικά σενάρια», υποστήριξε. Σχετικά με  τα μέτρα της κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση, ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε πως βασίζονται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένη δράση.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του κόσμου ανέφερε πως «πειθαρχεί αυτοβούλως, ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει λάθος ανάγνωση της διάθεσής του ούτε να πράττει εις βάρος των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα