Επεισόδια Κορυδαλλός: 13 συλλήψεις έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου [vid]

Επεισόδια Κορυδαλλός: Στη σύλληψη 13 προσώπων για παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού προχώρησε η αστυνομία χθες έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Κορυδαλλό.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε συγκέντρωση περίπου εβδομήντα προσώπων, που ζητούσαν έξω από την εκκλησία να γίνει περιφορά του επιταφίου.Τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται επιπλέον για αντίσταση κατά της αρχής και ο ένας για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση. Το πρόσωπο αυτό έχει συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα δικογραφία και αναζητείται να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βίντεο από την επίθεση του κράτους σε όσους πήγαν στον Άγιο Νικόλαο… pic.twitter.com/PcFIoq7mO5

— Ηλίας Παναγιώταρος (@ipanagiotaros) April 17, 2020

Επεισόδια στον Αγιο Νικόλαο στον Κορυδαλλό

Σκηνικό έντασης στήθηκε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Αγιο Νικόλαο στον Κορυδαλλό, όταν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο συγκεντρώθηκαν απαιτώντας να γίνει περιφορά επιταφίου.

Ειδικότερα, περίπου 70 χρυσαυγίτες και φανατικοί φονταμενταλιστές χριστιανοί, κρατώντας βυζαντινές σημαίες και μεγάλους σταυρούς,  προκάλεσαν επεισόδια με την αστυνομία καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία, απαιτώντας να γίνει η περιφορά του επιταφίου, μολονότι έχει απαγορευθεί, όπως και οι συναθροίσεις, για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού. Οι χρυσαυγίτες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ η Αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση κρότου λάμψης και προχώρησε σε 18 προσαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα