Ελληνικός κινηματογράφος: Ήταν τελικά η Τασσώ Καββαδία τόσο κακιά και στην ζωή της; [vids & pic]]

Ελληνικός κινηματογράφος Τασσώ Καββαδία: Το βλοσυρό βλέμμα και το αυστηρό της ύφος, την έκαναν να είναι η ιδανική ηθοποιός για να ενσαρκώσει όλους τους ρόλους της κακιάς στον ελληνικό κινηματογράφο. Κακιά πεθερά, κακιά αδελφή, κακιά γειτόνισσα, έπαιξε τόσες φορές, όλες τις παραλλαγές ώστε το κοινό την ταύτισε με αυτόν τον ρόλο. Η Καββαδία με τις ερμηνείες της, σχεδόν πάντα έκανε τη ζωή δύσκολη στις συμπρωταγωνίστριές της. Ανάλογα με το σενάριο, ήταν

αυστηρή, μοχθηρή, εκδικητική, ιντριγκαδόρα, ψηλομύτα ή απλώς κακιά.

Όμως όσοι την γνώριζαν όμως  έλεγαν ότι η Τασσώ Καββαδία δεν έχει καμία σχέση με τους ρόλους της με όλοι να μιλούν για έναν πολύ συμπαθή άνθρωπο. «Να χαμογελάτε! Κάθε μέρα κάτι άλλο θα φέρει, και μην τσιγκουνεύεστε την καλοσύνη» έλεγε η ίδια. Δηλωτικό του χαρακτήρα της είναι το γεγονός ότι την περίοδο της Κατοχής γίνεται Αδελφή του Ελέους δουλεύοντας για τον Ερυθρό Σταυρό.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 10 Ιανουαρίου το 1921 και στη συνέχεια μαζί με την οικογένειά αρχίζει να μένει στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ήταν νέα και είχε όνειρο να σπουδάσει, ο πατέρας της, της το απαγόρευσε και την υποχρέωσε να παντρευτεί, όπως έκαναν όλα τα καλά κορίτσια της εποχής της. Εκείνη του έκανε το χατίρι. Παντρεύτηκε και έκανε τρία παιδιά. Δεν ξέχασε όμως τα όνειρά της και λίγο καιρό μετά, πήρε διαζύγιο από τον σύζυγο της και ξεκίνησε μια νέα ζωή.

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Το αυστηρό βλέμμα, η κοφτή φωνή, τα σουφρωμένα χείλη συνέθεταν την τέλεια εικόνα της κακιάς. Ο κόσμος είχε ταυτίσει τόσο πολύ την ηθοποιό με τον ρόλο της, που πολλές φορές η ίδια νόμιζε ότι θα της επιτεθούν. «Ένιωθες πως θα με σκίσουν, αν με δουν μπροστά τους», είχε πει σε συνέντευξή της ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι αντιδράσεις του κόσμου τρόμαζαν τον σύζυγό της.

Έχει συμμετάσχει  σε πάνω από 30 ελληνικές ταινίες με πιο δημοφιλείς το «Κλωτσοσκούφι», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», και «Μια τρελή τρελή Σαραντάρα». Επίσης έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως στη θρυλική «Στέλλα» και την «Ερόικα» με τον Μιχάλη Κακογιάννη, με τον Ζιλ Ντασέν στη «Φαίδρα»  ξανά στο πλάι της Μελίνας αλλά και του Άντονι Πέρκινς, με τον Γιώργο Τζαβέλλα στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», με τον Γιάννη Δαλιανίδη στην «Ιστορία μιας ζωής», στη «Στεφανία» ή στο «Όλγα, αγάπη μου» ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνιστεί με τη Ζωή Λάσκαρη.

Παρόλο που είχε ταυτιστεί με την κακία και πολύς κόσμος τη μισούσε, η Καββαδία αναγνώριζε ότι ο ρόλος αυτός την έκανε γνωστή και της άνοιγε πόρτες στον κινηματογράφο.

Παράλληλα με την ευρεία ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο, η Καββαδία αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ως συντάκτρια του ελεύθερου καλλιτεχνικού ρεπορτάζ.

Παντρεύεται και δεύτερη φορά, με τον συγγραφέα και μεταφραστή Βασίλη Καζαντζή δημιουργώντας μια ήρεμη συντροφική ζωή.

Μόνο όταν ακουγόταν το «3,2,1 πάμε» και χτυπούσε η κλακέτα, η Τασσώ μεταμορφωνόταν. Από καλή κόρη, μητέρα, σύζυγος και συνεργάτης, γινόταν κακιά και αδίστακτη γυναίκα.

Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε κλινήρης στο σπίτι της στο Φάληρο, καθώς την ταλαιπωρούσαν πολλά προβλήματα υγείας. Η γλυκύτατη κακιά του μεγάλου πανιού ήταν πάντα μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής και έφυγε από τον κόσμο στις 18 Δεκεμβρίου 2010. «Δεν πιστεύω ότι τελειώνει η ζωή όταν γεράσεις. Δεν πρέπει να εγκαταλείπεις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις όνειρα για το αύριο», συνήθιζε να λέει…

Πηγή: mixanitouxronou

Keywords
Τυχαία Θέματα