Έλενα Ακρίτα: Ο Στέλιος Πέτσας ζητά να στέλνουμε παραπλανητικό sms για την εκκλησία; [vid]

20:04 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Έλενα Ακρίτα: Πιο αναλυτικά, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η γνωστή τηλεκριτικός αναρωτιέται αν ο Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε επίσημα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2020, καλώντας τους πολίτες να στείλουν παραπλανητικό sms για να πάνε στην εκκλησία. Στην ανάρτησή της, η Έλενα Ακρίτα στην οποία επισυνάπτει και το σχετικό απόσπασμα αναρωτιέται αν το εισηγείται εκ μέρους του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα,

η κυρία Ακρίτα γράφει στην ανάρτησή της: «Ο Στέλιος Πέτσας – που επισήμως εκπροσωπεί την κυβέρνηση – συμβουλεύει τους πολίτες να στείλουν παραπλανητικό SMS για να μπορέσουν να πάνε και στην εκκλησία. Γιατί αυτό είπε. Επί λέξει. “Δεν υπάρχει πρόβλεψη στο 13033, αλλά μπορείς να βγεις για φαρμακείο και στο γυρισμό να περάσεις και μια βόλτα και από την εκκλησία για ατομική λατρεία”. Εκ μέρους του πρωθυπουργού το εισηγείται, αλήθεια;».


Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται να αποδέχεται την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που κάνει λόγο για ολιγόωρη λειτουργία των ναών, προτρέπει να μείνουμε σπίτι για να μην υπάρχει συνωστισμός, μιλά για «παρεμπιπτόντως» ατομική λατρεία αλλά δεν εξηγεί πως θα πετύχει να μη συναθροιστούν οι πιστοί στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και για το Πάσχα και ειδικά για τις μέρες κορύφωσης από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Όσον αφορά στο ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός υπενθυμίζοντας πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά μπορεί κάποιος παρεμπιπτόντως όταν κάνει έξοδο για τους άλλους λόγους που επιτρέπονται, μπορεί να ασκήσει και ατομική λατρεία. Εμείς θα φροντίσουμε να μην υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε. (Διαβάστε αναλυτικά).

Δείτε το video μετά το 14:31:


Στη συνέχεια, βέβαια, η Ιερά Σύνοδος έβγαλε από τη «δύσκολη θέση» την κυβέρνηση και κάλεσε τελικά τους πιστούς να παραμείνουν σπίτι και να προσευχηθούν από αυτό. Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου σημειώνεται ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην Εκκλησία. Οι Εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της» κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι η εγκύκλιος δεν αφορούσε τους πιστούς «και κατά συνέπεια δεν είναι έγγραφο προτρεπτικό για προσέλευση στην Εκκλησία, αφού μάλιστα η Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να “νομοθετήσει” αντίθετα προς όσα προβλέπουν οι αποφάσεις της Πολιτείας». (Διαβάστε αναλυτικά).

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα διέπραξε ένα σοβαρότατο ατόπημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες, ενώ λίγο αργότερα θυμήθηκε ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι».

«Το σφάλμα αυτό αποκαλύπτει τη μικροκομματική αντίληψη και τη διγλωσσία της κυβέρνησης. Εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και ισορροπισμούς, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε. Επιπλέον, επισήμανε ότι «το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού». «Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλάπτουν τη δημόσια υγεία. Η τήρηση των κανόνων είναι επιβεβλημένη για όλους και όλες δίχως εξαιρέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πάει χαμένη», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα