Εγκληματική οργάνωση: Έφερναν πολεμικά όπλα μέσω ΕΛΤΑ και κούριερ [pic]

13:44 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Μέσω των ΕΛ.ΤΑ. και των εταιρειών κούριερ εγκληματική οργάνωση διακινούσε πολεμικά τουφέκια Μ16, πιστόλια Glock, υποπολυβόλα MP34 (Steyr/Solothurn), τα οποία προηγουμένως είχαν αποσυναρμολογήσει. Τα δέματα με τα όπλα τα εισήγαγαν  στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μέσω των ΕΛ.ΤΑ. και εταιρειών ταχυμεταφορών και τα παραλάμβαναν, συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία όμως δεν είχαν καμία

σχέση με την εγκληματική οργάνωση, απλώς τους χρησιμοποιούσαν, στη συνέχεια ακολουθούσε το στάδιο της συναρμολόγησης και πώλησής τους.

Τα αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν ξεκινήσει την παραβατική τους δράση από μικρή ηλικία- ήταν συμμαθητές-  και ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε μια 38χρονη, η οποία από την εφηβική της ηλικία συνδέθηκε με μακροχρόνιο αισθηματικό δεσμό με τον δεύτερο πρωταγωνιστή της οργάνωσης, και μάλιστα είχε μαζί του και ένα παιδί.

Η 38χρονη μπήκε στον κόσμο των όπλων με διασυνδέσεις με εταιρείες όπλων του εξωτερικού, αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων, εμπόρους όπλων από όταν εργαζόταν στην  ΠΥΡΚΑΛ.

Μέσω των ΕΛ.ΤΑ. και των εταιρειών κούριερ διακινούσαν τα πολεμικά τουφέκια Μ16, πιστόλια Glock, υποπολυβόλα MP34 (Steyr/Solothurn) και για κάθε δέμα δήλωναν αξία κάτω των 22 δολαρίων ώστε να μην υπόκειται σε δασμούς και να μην είναι υποχρεωτικός ο τελωνειακός έλεγχός τους σύμφωνα με το protothema.gr.

Η οργάνωση όμως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για μεγάλο διάστημα, καθώς το έμπειρο μάτι ενός τελωνειακού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχαίτισε τα σχέδια και τη δράση τους.

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το ζευγάρι των πρωταγωνιστών καταδικάστηκε για κατ’ εξακολούθηση κατοχή, διακίνηση και μεταφορά διακεκριμένης περίπτωσης πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους προς διάπραξη κακουργημάτων. Ωστόσο, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου προκειμένου να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα