Χριστός ταινία: Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού [pic & vids]

Χριστός ταινία: Αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση θα απολαύσουμε ταινίες αφιερώματα για τη ζωή του Χριστού και τα Πάθη Του, για να ζήσουμε και πιο έντονα το θρησκευτικό κλίμα του Πάσχα, αφού κιόλας δεν θα μπορούμε να συμμετέχουμε στα μυστήρια της εκκλησίας λόγω κορονοϊου. Ταινίες που γυρίστηκαν διαφορετικές χρονικές περιόδους, από διαφορετικούς σκηνοθέτες, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ωστόσο έχουν όλες ένα κοινό συνδετικό κρίκο: Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν το ρόλο του Χριστού είχαν άσχημο τέλος είτε

επαγγελματικό είτε προσωπικό. Σύμπτωση, μεταφυσική ή απλώς πραγματικότητα;

Ο  Jeffrey Hunter,  ο οποίος υποδύθηκε το 1961 σε ηλικία 34 ετών το Χριστό στην ταινία «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Ο Hunter μετά τη συμμετοχή του στην εν λόγω ταινία είδε την καριέρα του να πέφτει κατακόρυφα, ενώ διαλύθηκαν και οι δύο γάμοι του (ο ένας πριν κι ο άλλος μετά την ταινία, ενώ παντρεύτηκε και τρίτη φορά). Το πιο τραγικό ήταν ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 42 χρονών, όταν λιποθύμησε λόγω εγκεφαλικού και κατά την πτώση χτύπησε στο κεφάλι του.

Πάμε στον Έλληνα Αλέξη Γκόλφη οποίος και αυτός  το 1975 υποδύεται τον Ιησού στην  τηλεοπτική δραματική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη. Από εκεί και μετά όμως όπως και ο ίδιος είχε παραδεχτεί καταστράφηκε.Τα τελευταία χρόνια κατέληξε να ζει ως άστεγος στην Πλατεία Κολιάτσου, να είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και να τρώει από τα σκουπίδια. Πέθανε το 2007 σε ηλικία 59 ετών και το πτώμα του βρισκόταν για δύο μήνες στα αζήτητα.

Ο Jim Caviezel υποδύθηκε  το Χριστό το 2004 στην ταινία «Τα Πάθη του Χριστού» σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον. Τα ατυχήματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων  δεν τα λες και τυχαία. Στη σκηνή του Σταυρού ένας κεραυνός από το πουθενά χτυπάει τον Caviezel. Το ίδιο συμβαίνει και στα γυρίσματα στη σκηνή στην επί του Όρους Ομιλία. Στη σκηνή, επίσης, του Σταυρού παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση ώμου, όταν ο Σταυρός πέφτει επάνω του, αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο χέρι από το χτύπημα του μαστιγίου, ενώ στο τέλος αρρωσταίνει και με υποθερμία. Και φυσικά και αυτουνού η καριέρα επίσης σταματά σε αυτόν τον ρόλο.

Ο Ιησούς όμως που έκλεψε τις καρδιές όλων ήταν ο Robert Powell στην ταινία ο  «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».  Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική και μάλιστα κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού, παρ’ όλα αυτά, η καριέρα του δεν εκτοξεύτηκε, όπως θα περίμενε. Μετά από αυτόν τον ρόλο οι σκηνοθέτες και παραγωγοί δεν μπορούσαν να τους δώσουν κάτι άλλο.

Στην ταινία «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» ο Μαξ φον Σίντοφ προσφέρει μία εκπληκτική ερμηνεία. Στην περίπτωση αυτή η «κατάρα» δεν έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή όσο με την παραγωγή, καθώς τα γυρίσματα δεν αποδείχθηκαν και τόσο εύκολη υπόθεση. Κατ’ αρχάς ο διευθυντής φωτογραφίας πέθανε από καρδιακή προσβολή στο πλατό, χωρίς δυστυχώς να μπορέσει κανένας να τον βοηθήσει. Ακόμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Αριζόνα μια χιονοθύελλα, η οποία σημειωτέον είχε να χτυπήσει την περιοχή εδώ και πενήντα χρόνια, έθαψε και κατέστρεψε τα σκηνικά. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού το συνεργείο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ξεθάψει τα μηχανήματα και τα σκηνικά, μια δεύτερη χιονοθύελλα ακόμη χειρότερη από την πρώτη ξαναχτύπησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα