Αγγελική Νικολούλη: «Όταν έχεις μάθει σε 50αρια, και 70αρια, σου κακοφαίνονται τα μικρότερα νούμερα» [vid]

Αγγελική Νικολούλη: H Aγγελική Νικολούλη έδωσε συνέντευξη στο TV Έθνος» και μίλησε για όλα την τηλεόραση στην περίοδο του κορονοϊου, το συμβόλαιό της με τον Alpha και την συγγραφή του νέου της βιβλίου. Η παρουσιάστρια του “Φως στο τούνελ”, αναφέρθηκε τόσο στα ποσοστά τηλεθέασης όσο και στη διάθεση κατά διαστήματα να βάλει τέλος στην ενημερωτική εκπομπή.

Φως στο τούνελ». Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εκπομπές που έχουν αντέξει τόσα χρόνια. Εμένα προσωπικά δύο μου έρχονται στο μυαλό. Πώς έχετε καταφέρει να διατηρείτε πιστό

το ραντεβού με τους τηλεθεατές; Μιλάμε πια για περισσότερες από δύο γενιές κοινού…

Αυτό λέω και εγώ χαριτολογώντας στον κόσμο που συναντώ και με ρωτούν σχετικά. Έχω μεγαλώσει γενιές και γενιές (γέλια). Συγκινούμαι όταν βλέπω, ειδικά στις παρουσιάσεις των βιβλίων μου, παιδί, μητέρα και γιαγιά. Ούτε κατάλαβα πώς πέρασαν αυτά τα 25 χρόνια μέσα στο «Τούνελ». Η συνεχής, προσεκτική έρευνα και ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας, κόντρα στον κίνδυνο, με κρατούν πάντα σε εγρήγορση. Σε αυτά τα χρόνια ελάχιστες είναι οι φορές που απουσίασα λόγω κάποιου προβλήματος. Ο,τι και να είχα ήμουν εκεί, στη ζωντανή, πολύωρη εκπομπή μου.

Είδαμε πολλές εκπομπές να κατεβάζουν ρολά. Ηταν δική σας ή του Alpha η απόφαση να συνεχιστεί η μετάδοση του «Φως στο Τούνελ» τις προηγούμενες εβδομάδες;

Αρχικά ήταν απόφαση του καναλιού να συνεχιστεί η μετάδοση της εκπομπής μας. Το κανάλι και η ομάδα λάβαμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να παραμείνουμε υγιείς και να είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη.

Τι θα ήταν αυτό που θα σας οδηγούσε στην απόφαση να ολοκληρώσετε τον κύκλο αυτής της εκπομπής;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ειλικρίνεια σε αυτό το ερώτημα. Πιστεύω πως θα αντιληφθώ την κόπωση των τηλεθεατών και τη δική μου και θα φύγω όπως ήρθα. Με το κεφάλι ψηλά. Δεν θα σέρνομαι στο γυαλί για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα. Δεν νιώθω εξάρτηση από την τηλεόραση και μπορώ να επιβιώσω και χωρίς αυτήν.

Είστε ικανοποιημένη με τα φετινά νούμερα τηλεθέασης του “Φως στο Τούνελ”;

Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου και όχι να συντηρήσω μια εικόνα για δημόσιες σχέσεις, σου απαντώ: Όταν έχεις μάθει σε 50αρια, 40αρια, 30αρια και στο παρελθόν 70%, σου κακοφαίνονται τα μικρότερα νούμερα. Φέτος η χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη από πλευράς αριθμών, όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλές άλλες εκπομπές. Προσωπικά εγώ δεν μένω στα νούμερα, γιατί το έχω πει και παλαιότερα πως αν κολλήσω με αυτά, κινδυνεύω να γίνω νούμερο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο με αξιoπρέπεια και σεβασμό, κάτι που το ακολουθώ πιστά.

Πώς διαμορφώνεται η δική σας καθημερινότητα με το «Μένουμε Σπίτι»; Ετοιμάζετε κάποιο νέο βιβλίο;

Όπως όλος ο κόσμος. Προσαρμόζομαι στις νέες συνθήκες: Διαβάζω, ακούω κλασική μουσική που με χαλαρώνει, μιλάω με φίλους και επιλέγω στην τηλεόραση προγράμματα που με κάνουν να γελάω. Τώρα ξεκινάω και τη συγγραφή του τέταρτου βιβλίου μου που βασίζεται σε μια αληθινή, παράξενη ιστορία μιας γυναίκας.

Από τις φετινές υποθέσεις που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή ποια σας συγκλόνισε περισσότερο;

Στη Σάμο ο φίλος είχε χτυπήσει θανάσιμα τον γέροντα φίλο και βετεράνο πολέμου, τον είχε πετάξει στην ερημιά και συνέχιζε τη ζωή του σαν ευυπόληπτος πολίτης. Αν και συχνά συναντάμε στο «Τούνελ» παρόμοιες υποθέσεις, αυτή ήταν ιδιαίτερη. Σοκαριστική για πολλοστή φορά ήταν για όλους μας η εικόνα με τους συνανθρώπους μας στα αζήτητα. Ειδικά με τον επιχειρηματία από το Ίλιον, τον οποίο η έρευνα του «Τούνελ» εντόπισε θαμμένο στην περιοχή της Καρύστου, σαν να ήταν ζώο. Ούτε ένα σημάδι, έστω ένας αριθμός, ότι σε εκείνο τον χώρο υπήρχε άνθρωπος. Με τη δική μας επιμονή διασταυρώθηκε το DNA του άγνωστου πτώματος που εκβράστηκε στη θάλασσα με αυτό του αγνοούμενου επιχειρηματία. Μας έλεγαν ότι «αυτός χάθηκε στο Ίλιον, τι δουλειά έχει στην Κάρυστο;». Να, όμως, που είχε…

Keywords
Τυχαία Θέματα