Υπόθεση praxia: στον πάγο το ενδιαφέρον της duet

08:52 27/1/2020 - Πηγή: Fimotro

Αναπάντητη παραμένει προς ώρας η επιστολή ενδιαφέροντος που έστειλε η Duet στην Praxia και την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, καθώς υπάρχει στο τραπέζι η κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Viva.

H σφήνα της Duet στην υπόθεση, έγινε με την παραπάνω επιστολή, το Σάββατο το μεσημέρι, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής γνωστοποιήθηκε επισήμως, το ναυάγιο των συνομιλιών του μετόχου της Praxia με την Πανελλήνια Τράπεζα.

Πλην

όμως από την πλευρά Diamond είχε ήδη δρομολογηθεί συμφωνία με την Viva, καθώς η τελευταία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας πώλησης που είχε ενεργοποιηθεί λίγο πριν εκπνεύσει το προηγούμενο έτος. Που σημαίνει ότι τουλάχιστον ενόσω διαρκούν οι συνομιλίες με τη Viva για την υπογραφή οριστικής συμφωνίας, το ενδιαφέρον της Duet πέφτει στο κενό. Με τις ανατροπές, όμως, που έχουν ήδη σημειωθεί στην υπόθεση ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι η Duet είχε αποκτήσει την τράπεζα (τότε Credicom) από τους Γάλλους ιδιοκτήτες της και την είχε εν συνεχεία πουλήσει στην Atlas του Diamond.

Η πρότασή της φέρεται να προβλέπει μια επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, με την καταβολή 25 εκατ. τον πρώτο χρόνο, 50 εκατ. ευρώ τον δεύτερο και των υπόλοιπων κεφαλαίων στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα