Υποψηφιος απο την ευρωπαϊκη αριστερα για προεδρος της κομισιον

08:54 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro

Με την προσδοκία ότι θα προχωρήσουν οι διεργασίες και θα οριστικοποιηθούν σύντομα οι αποφάσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα του δώσουν το χρίσμα για να είναι υποψήφιος για την προεδρία της...
Κομισιόν, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τριήμερη επίσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι
ο επικρατέστερος εδώ και καιρό για να τεθεί επικεφαλής του ΚΕΑ στις ευρωεκλογές, σε μία διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά: Ο πρόεδρος της Κομισιόν – και διάδοχος του Μπαρόζο – θα εκλεγεί πλέον από τους ευρωπαίους πολίτες τον ερχόμενο Μάιο και δεν θα οριστεί από τις κυβερνήσεις.

Το όνομα του κ. Τσίπρα ακούγεται στους κόλπους της ευρωπαϊκής αριστεράς εδώ και μήνες, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, μετά το θεαματικό εκλογικό αποτέλεσμα, που πέτυχε το καλοκαίρι του 2012. Η ιδέα μάλιστα για να είναι αυτός υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, έπεσε από ευρωβουλευτή του γερμανικού αριστερού κόμματος και γι’ αυτό συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσει η ευρωομάδα της Αριστεράς, στην οποία θα μετάσχει ο κ. Τσίπρας το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με επιφανείς παράγοντες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδος Χάνες Σβόμποντα. Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνομιλητές στο ευρωπαϊκό πεδίο και τους σοσιαλιστικές και δεν είναι απομονωμένος. Επίσης να επισημάνει την ανάγκη να κάνει στροφή η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία από τις πολιτικές της λιτότητας και να εγκαταλείψει τη νεοφιλελεύθερη συνταγή, που εφαρμόζεται με τα μνημόνια. Ωστόσο οι συναντήσεις αυτές προκάλεσαν εκνευρισμό και ειρωνική διάθεση στην Χαριλάου Τρικούπη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας συνομιλεί και προστρέχει στην Ευρώπη στους σοσιαλιστές, ενώ στην Ελλάδα τους βρίζει»!
Keywords
Τυχαία Θέματα