Υποδοχη εθνικου ηρωα ετοιμαζουν οι τζαμαϊκανοι στον μπολτ

17:01 15/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Η Τζαμάικα έχει το δικό της άγιο. Τον δικό της ήρωα. Το όνομα του: Γιουσέιν Μπολτ. Ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού, κέρδισε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της εκπληκτικής καριέρας του...
και το αφιέρωσε στη χώρα του: «Αυτό είναι για εσένα Τζαμάικα, αυτό είναι για το λαό μου,» ήταν τα λόγια του «σούπερμαν» του στίβου, την ώρα που στην πατρίδα του το πάρτι μόλις είχε ξεκινήσει κι ακόμη συνεχίζεται.

Πριν από την κούρσα η πρωτεύουσα Κίνγκστον και οι μεγαλύτερες πόλεις της μικρής αυτής χώρας στην Καραϊβική, έμοιαζαν με έρημες.
Ολοι είχαν εξαφανιστεί από τους δρόμους περιμένοντας την κούρσα των 100μ. Τον τελικό της μιας ανάσας. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ. Μόλις 9.81 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να διαπεράσει ολόκληρη τη χώρα της Καραϊβικής ένα μοναδικό αίσθημα περηφάνειας.

Ο Τζαμαϊκανός σταρ ξεκίνησε άσχημα, αλλά στη συνέχεια «κατάπιε» όλους τους αντιπάλους του και κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, το τρίτο στη σειρά στα 100 μέτρα σε Ολυμπιακούς αγώνες κι έκανε το πρώτο βήμα για άλλο ένα «three-peat» (100μ, 200μ, 4x100μ) μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο.

Χιλιάδες Τζαμαϊκανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ήρωα τους. Σε ηλικία 15 ετών κέρδισε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2002 στην πατρίδα του, στο Κίνγκστον, και από τότε ξεκίνησε η εκπληκτική πορεία του προς την κορυφή του Ολύμπου.

Από τότε ο Μπολτ είναι ο Θεός της Τζαμάικα. Στην πρωτεύουσα, το Κίνγκστον, στο Μοντέγο Μπέι και ειδικά στο Φάλμουθ, που είναι η πρωτεύουσα τη γενέτειρας του Μπολτ, της ενορίας της Τρελόνι, μιας από τις δεκατέσσερις ενορίες της Τζαμάικα, με πληθυσμό μόλις 73.066 κατοίκων, στήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι.

Γιγαντίες οθόνες είχαν στηθεί στο κέντρο του Κίνγκστον και στην πλατεία Σαμ Σαρπ στο Μοντέγο Μπέι, για να παρακολουθήσουν το μεγάλο τελικό. Στα πρώτα δεύτερα της κούρσας, όλοι παρακολουθούσαν παγωμένοι. Ο Μπολτ είχε εκκινήσει σχεδόν τελευταίος, αλλά στα τελευταία 40 μέτρα με τεράστιες δρασκελιές, άφησε τους άλλους αθλητές πίσω και άνοιξε τα χέρια για να πανηγυρίσει τη νίκη και να αγκαλιάσει ολόκληρη την Τζαμάικα.
Keywords
Τυχαία Θέματα