Υπερκαλυπτει την αμκ η probank

10:41 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Ομολογιούχος
Με ιδιωτική τοποθέτηση καλύπτει η PRO BANK το ποσό των 222.753.000 ευρώ που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αφού επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα 100.000.000 ευρώ στους κατόχους των...
Μετατρεψίμων Ομολογιών PRO BANK, ανακοίνωσε Γενική Συνέλευση για την 21η Ιουνίου για να εγκριθεί μεταξύ άλλων και η ιδιωτική τοποθέτηση.

Σημειωτέον ότι στην PRO
BANK η ανακεφαλαιοποίηση δεν αφορά το 10% του κεφαλαίου αλλά το 100%, το οποίο πλέον καλύπτεται.

Ο αριθμός των μετοχών της Τράπεζας θα διατηρηθεί στο συνολό του ενώ θα μειωθεί μόνο η ονομαστική αξία κάθε μιάς μετοχής.

'Ολα αυτά ακούγονται εξαιρετικά για τους παλιούς μετόχους της PRO BANK, οι οποίοι ελπίζουν με την σύντομη εισαγωγή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κεφαλαιοποιήσουν την αξία της επένδυσης τους.

Δύο μόνο παρατηρήσεις:

1. Η τοποθέτηση του Π. Φρονίστα ως Επιτρόπου από την Τράπεζα της Ελλάδος την 11.05.2013 θα πιστωθεί ως μεγάλη επιτυχία και γιά τον Γιώργο Προβόπουλο, εφ' όσον βεβαίως τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

2. 'Οταν μιά μη συστημική, μικρή Τράπεζα όπως η PRO BANK καταφέρνει να βρεί κεφάλαια ύψους 222.000.000 ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση, αυτό ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ και για τις άλλες διοικήσεις Τραπεζών, ειδικά των συστημικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα