Ξυδακης : emeiς ειπαμε απο την αρχη οτι μονοι μας δεν μπορουμε...

23:01 4/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Δοκιμάζει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διαχείριση του προσφυγικού, όπως τόνισε από το βήμα ...
της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για τη δεύτερη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, μετά την οικονομική.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συζήτηση που γίνεται για αλλαγές σε συνθήκες της Ε.Ε., τονίζοντας ότι κάποιες χώρες αγνοούν τις συνθήκες της ΕΕ και πρόσθεσε η Ευρώπη κινδυνεύει να πάει πριν
από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αν ακουστούν αυτές οι φωνές, που αμφισβητούν τις ίδιες ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ και τις πολιτικές αξίες της. “Έχει να κάνει με την αμηχανία της Ε.Ε. να λύσει πολιτικά και ιστορικά ένα μείζον πολιτικό πρόβλημα”, υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης.

Παρά ταύτα, δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση για λύση του ζητήματος και πως η Ελλάδα έχει κάνει τα πάντα για να βγάλει την Ευρώπη ασπροπρόσωπη, κάνοντας
280.000 διασώσεις μέσα στη θάλασσα και έκανε λόγο για κριτική που ακούγεται από την ακροδεξιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι χτύπημα στο Παρίσι είναι η εξαγωγή του τρόμου, αλλά “ο συριακός πόλεμος δεν εξάγει μόνο τον τρόμο, αλλά και τον πόνο των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη” και συνέχισε: «Όλη η Μεσόγειος είναι μία γειτονιά με αλληλένδετα συμφέροντα και γνώμονα την αλληλεγγύη».

“Εμείς είπαμε από την αρχή ότι μόνοι μας δεν μπορούμε, είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό” τόνισε και σημείωσε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να διευκολυνθούν από τη θάλασσα και η λύση είναι από το έδαφος της Τουρκίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα