''xωρις το πασοκ δεν υπαρχει εξοδος απο την κριση''...

...ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ...
Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει δημοκρατική προοδευτική παράταξη στο σύνολό της, κυβερνητική σταθερότητα και εθνική στρατηγική, ούτε και έξοδος ...
από την κρίση, δήλωσε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα
με τον κ. Βενιζέλο, ο μεγάλος στόχος είναι η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια και κυριαρχία. Δεν έχει θέσει κανείς θέμα εθνικής ασφάλειας, αλλά η οικονομική ισχύς, η εθνική ανεξαρτησία και η ανάπτυξη είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες της εθνικής κυριαρχίας τόνισε.
«Δυστυχώς όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς το δημόσιο χρέος σου, όσο μεγάλη δύναμη κι αν είσαι πολιτικά και στρατιωτικά, δεν είσαι μια χώρα με ακεραιότητα κυριαρχίας - αυτό είναι που έχει πάθει σε πολύ μεγάλο βαθμό η Ευρώπη, αυτό έπαθε και η Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αποφάσεις για τις ευρωεκλογές
Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, είπε ότι κατά τη συνεδρίαση ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το πώς προτείνεται να οργανωθεί η συνδιάσκεψη που θα εκφράζει το σύνολο της κεντροαριστεράς. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία επίσης μέσα από τη συνδιάσκεψη αυτή να διαμορφωθεί ο τρόπος ανάδειξης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, που θέλω να είναι υποδειγματικός, διαφανής, δημοκρατικός, αξιοκρατικός. Να δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφραστούν» πρόσθεσε.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη για να γίνει μια τομή όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρέωσή του, απέναντι όχι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στην παράταξη και τους δημοκρατικούς θεσμούς να εγγυηθεί πως θα αλλάξει η παλαιοκομματική πρακτική που είχε ακολουθηθεί.
Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές μεγάλη δοκιμασία για όλους, περιλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, και ιδίως για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές, «θα φανεί ποιος είναι συγκυριακό όχημα έκφρασης της δυσαρέσκειας του κόσμου και ποιος είναι παράταξη, με δεσμούς ιστορικούς, με τις κοινωνίες, με τους χώρους δουλειάς. Και βεβαίως θα φανεί το όριο της μέγιστης απήχησης κάθε χώρου» δήλωσε.
«Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει εκλογές»
Το ΠΑΣΟΚ, όπως υποστήριξε, ταυτίστηκε με την καλύτερη περίοδο της χώρας, δηλαδή την περίοδο της μεταπολίτευσης
«Δεν περιμέναμε πως θα μας τύχουν τα δύσκολα, αλλά έτσι γράφεται η ιστορία. Μας έτυχαν τα δύσκολα και δίνουμε τον πόλεμο της δικής μας γενιάς. Τον δίνουμε και τον κερδίζουμε, συντρόφισσες και σύντροφοι τον πόλεμο αυτό, με απώλειες δυστυχώς μεγάλες. Αλλά τις μικρότερες δυνατές» συμπλήρωσε.
Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ο κόσμος υποπτεύεται πως, αν δεν είχε ακολουθηθεί η συγκεκριμένη δύσκολη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, και για αυτό αναπτύσσει αντοχές και δεν θέλει να αποκλίνει η χώρα από την εθνική στρατηγική πορεία που έχει διαγραφεί.
«Γι' αυτό στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει εκλογές και η αποδοχή της κυβέρνησης, παρά την αμφισβήτηση, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να υποθέσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού» τόνισε.
Εξάμηνο επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Αναφερόμενος στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., τόνισε ότι θα είναι το εξάμηνο της επισημοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος , της έναρξης της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, της επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, της ανασυγκρότησης των τραπεζών και της λήψης σημαντικών διεθνοπολιτικών πρωτοβουλιών για τη χώρα και την Ευρώπη.
Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος έληξαν με την ανακοίνωση του Προέδρου της Συνόδου Γιάννη Δριβελέγκα ότι από τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΠΕ προέκυψε η έγκριση της εισήγησης του προέδρου του Κινήματος.
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ ή θα πάει με την Κεντροαριστερά ή η Κεντροαριστερά θα πάει μόνη της
«Το ΠΑΣΟΚ ή θα πάει με την Κεντροαριστερά ή η Κεντροαριστερά θα πάει μόνη της» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά στη συνεδρίαση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα