Ξερουν κατι οι αμερικανοι και το κρυβουν για το αφαντο boeing ;

00:29 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι ενδέχεται να κρύβουν τη λύση του μυστηρίου με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, όμως, οι ΗΠΑ...
δεν δίνουν τα δεδομένα, πιστεύει τώρα η Μαλαισία.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι New Straits Times, η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί
το χαμένο αεροπλάνο.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Hishammuddin Hussein, είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama είπε ότι η αναζήτηση του αεροπλάνου είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν κάθε δυνατό πόρο στην έρευνα.
Δεν είναι σαφές εάν σε αυτούς τους πόρους περιλαμβάνονται και τα δεδομένα από το Pine Gap, ένα σταθμό δορυφόρων της CIA και της NSA. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δεδομένων από τους δορυφόρους ECHELON στον κόσμο, καθώς από εκεί ελέγχονται οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι που πετούν πάνω από την Κίνα, τη Β. Κορέα, το Αφγανιστάν και τη Μ. Ανατολή.
Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας αναγνωρίζει πως η κοινοποίηση πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί από δορυφόρους στρατιωτικής χρήσης είναι ασυνήθιστη, καθώς τα δεδομένα αυτά θεωρούνται απόρρητα, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Όμως, πρόσθεσε ότι η Μαλαισία έθεσε την προσπάθεια των ερευνών πάνω από την εθνική ασφάλειά της.
Η Ουάσιγκτον, πάντως, δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το αίτημα να δοθούν τα δεδομένα αυτά.
Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα