Ξεπερνουν τα αναμενομενα τα φορολογικα εσοδα στη γερμανια...

Τα κρατικά έσοδα από φόρους στη Γερμανία είναι πιθανό να αυξηθούν περισσότερο από όσο αναμενόταν το 2013 και πέραν αυτού, δίνοντας ενδεχομένως ...
στη νέα κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και παίζοντας ίσως ρόλο στις διαπραγματεύσεις περί οικονομίας και ενέργειας.
Τα φορολογικά έσοδα, που ήδη αυξήθηκαν φέτος λόγω σταθερότητας στην αγορά εργασίας και αυξήσεων μισθών, μπορεί να αυξηθούν έως και κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, όταν ήταν περίπου 600 δισ.
ευρώ, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Το ποσό αυτό θα είναι αυξημένο κατά σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 615,2 δισ. ευρώ που προβλέπονταν όταν είχαν δημοσιευτεί οι προηγούμενες εκτιμήσεις, τον Μάιο. Ως το 2018 τα πρόσθετα έσοδα μπορεί να φτάσουν έως και τα 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Η εφημερίδα Die Welt αναφέρθηκε σε ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς σε δικό της δημοσίευμα, επικαλούμενη ειδικούς στα φορολογικά, δηλαδή 7-8 δισ. ευρώ πρόσθετα έσοδα φέτος.
Το υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Εκπρόσωπός του παρέπεμψε στην δημοσίευση των νέων εκτιμήσεων για τα φορολογικά έσοδα, οι οποίες πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα την 7η Νοεμβρίου.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα